5&6

KADOEF 5&6 MAART

Op zaterdag 14 november wilden we graag een kleine attentie voorzien voor de mensen in het rusthuis. Jullie haalden allemaal je creatieve kant naar boven en maakten prachtige kerstkaartjes met gekleurd papier en stiften. Na dit artistieke uurtje had iedereen wel nood aan iets actiever en wat is er beter dan een goede stratego? Jullie verdeelden je in drie groepen en verstopten elk een vlag in jullie kamp. Jullie zetten jullie allemaal 100% in om te winnen, maar omdat jullie allemaal zo goed zijn in stratego was geen enkel team erin geslaagd een vlag te roven. Dat is nog eens een teken van de winnaarsmentaliteit die in ieder van jullie schuilt. Wij zijn trotse leidsters! Ondanks het onbesliste spel hebben we deze zaterdag veel plezier gemaakt en misschien nog belangrijker; de mensen van het rusthuis waren erg blij met jullie kaartjes!

 

Op zaterdag 21 november organiseerden we voor jullie de spannendste strijd van heel het jaar… Leden tegen leiding! Jullie waren ervan overtuigd dat jullie sterker waren dan wij, maar dat moesten jullie toch eerst bewijzen. We startten onze strijd met een potje kanon kanon en jullie vonden het zo leuk om ervoor te zorgen dat de leiding direct dood was. Maar wij gaven het niet snel op en haalden jullie makkelijk in tijdens een spannende race stoelenloop. Tijdens het spel overtrekkertje ging het heel gelijk op, maar na een heleboel gesleur waren jullie toch de terechte winnaars. Het werd een spannende strijd waarin we te weten kwamen dat jullie niet alleen fysiek sterk waren, maar ook emotioneel. Dit bewezen jullie tijdens eens wedstrijdje om ter eerst huilen. Op het einde van de dag hadden we door dat we verloren waren en moesten we dan zelf een traantje wegvegen.

PROFICIAT DAMES het was een eer om tegen jullie te strijden! xo

 

Op 28 november kwam de dood langs op het vijverbos. Ze wilden drie leden meenemen naar de onderwereld. We speelden een laddercompetitie en de drie laatste meisjes zouden opgeofferd worden. We bepaalden de eerste volgorde door om te verst met je schoen te gooien, er zijn absoluut nieuwe talenten ontdekt. We bouwden om ter snelst kaartenhuisjes, sprintten door de speeltuin, zongen er op los en lieten ballonnen op soms gekke manieren ploffen. Uiteindelijk stonden Laïs, Lien en Janne als laatste op de ladder. Zij werden meegenomen door de dood en vastgebonden in de zandbak. Jullie lieten hen natuurlijk daar niet achter en speelden blad-steen-schaar om ze te bevrijden. Gelukkig konden jullie op tijd winnen tegen de dood en mocht iedereen levend naar huis 😉.

 

Zoals ieder jaar kon ook dit jaar de Sint de mega brave kindjes van de Roodkapjes niet zonder snoepgoed laten zitten. Helaas kon hij dit jaar door het Coronavirus niet langskomen bij de Roodkapjes zelf, dat zou te gevaarlijk zijn voor hem aangezien hij al best wat op leeftijd is. Maar niet getreurd, hij beloofde ons in een video om wat lekkers bij ons achter te laten en zijn pieten zeker op bezoek te laten komen. Toen we allemaal op het Vijverbos aankwamen bleek er iets geks aan de hand te zijn: het snoepgoed was gestolen! De meisjes gingen samen met de pieten aan de slag om via een cluedo de dief en het snoepgoed te vinden. Aan de hand van allerlei opdrachtjes konden de meisjes een tip van de plaats, het moment, de verdachte en de reden waarom de dief het snoep gestolen had schrappen. Uiteindelijk bleek het snoeppiet te zijn die een grapje met ons wilde uithalen en daarom het snoep had verstopt. Eind goed al goed en iedereen kon met een zakje vol lekkers naar huis. De Sint heeft ons beloofd dat hij volgend jaar zeker weer langs zou komen!

 

Na een paar weken thuis zitten, mochten jullie eindelijk nog eens komen. Na het lang wachten, konden we ons uitgesteld kerstfeestje toch nog vieren. Jullie kregen een groot cadeautje van ons en gaven het door op de muziek en wanneer de muziek stopte mocht iemand een laag van het pakje doen. Wat er elke keer tevoorschijn kwam na een laagje eraf te doen, was altijd een verrassing. Zo zaten er hier en daar spelletjes in zoals bloemzak, hier waren jullie allemaal super goed in. Maar ook was er een spannend loopwedstrijdje en veel meer. Op het einde had bijna iedereen een cadeautje. Degene die er nog geen hadden, konden er eentje verdienen met omgekeerd verstoppertje. Na een lange zoektocht mochten jullie allemaal naar huis gaan met een super leuk kerstcadeautje!

 

Deze zaterdag was een hele speciale. Dit was namelijk de eerste sneeuwdag van 2021!! Toen we jullie opwachten om 14u waren de eerste vlokjes al aan het dwarrelen. We begonnen deze namiddag met een fotospel. In het landschapspark en rond het fort konden jullie in groepjes op zoek gaan naar afbeeldingen en over elke afbeelding kregen jullie een moeilijk vraag. We vroegen jullie bijvoorbeeld wat het laatste woord van het artikel was of welk jaartal er op het gebouw in kwestie stond. Als jullie meteen het antwoord wisten, ontvingen jullie drie punten van ons. Maar als jullie nog een terug moesten gaan om de foto beter te bestuderen, kregen jullie slechts één punt. Dit deden jullie heel goed, maar al snel begon het erg hard te sneeuwen. Toen het fotospel ons niet langer warm kon houden, moesten we iets anders gaan doen. We begonnen met een beetje ochtendgymnastiek en ondernamen daarna een winterwandeling. Tijdens de wandeling speelden we woordenslang en konden we paarden aaien. Op het einde van deze sneeuwmiddag hadden we ons belangrijkste doel gelukkig bereikt; niemand was namelijk bevroren! 😉

 

Op deze zaterdag werden de meisjes van 5&6 opgewacht door Mevrouw De Wit, Mevrouw Blauw van Draad, Dominee Groenewoud, Rosa Roodhart en Kolonel Van Gelen. Jullie hadden al snel opgemerkt dat dit de personages van Cluedo waren. Zij vroegen jullie om mee een moordzaak op te lossen en namen jullie mee naar het spelbord. Er werden groepjes verdeeld en elk team moest zo snel mogelijk het moordwapen, de plaats en de persoon te weten komen. Elk groepje had ook een paar kaartjes gekregen waarop informatie stond over de zaken die ze konden elimineren. Door opdrachtjes te doen, gingen jullie van de serre naar de zitkamer om zo veel mogelijk andere info te verzamelen. Als jullie een opdrachtjes goed volbrachten konden jullie een vraag stellen aan een ander team zodat jullie opnieuw mogelijkheden konden schrappen. Het rode groepje was als eerste in staat de zaak op te lossen. Het was Mevrouw Blauw Van Draad met de loden pijp in de balzaal! We sloten de zaterdag af met een spelletje blad-steen-schaar en pidot!

 

Zaterdag 30 januari, onze eerste zaterdag in bubbels. Natuurlijk maakten jullie leidsters hiervan gebruik om het 5e tegen het 6e leerjaar te laten strijden. Dit deden jullie door verschillende opdrachtjes te doen per bubbel, wie als eerst klaar was won het spelletje. Zo leerden we dat het 5e heel goed was in stoelen doorgeven en zich uit de knoop halen, het 6e blonk dan weer uit in een auto vooruit duwen en 150 burpies doen. Het was een heel spannende strijd en uiteindelijk behaalde het 5e 3 punten en het 6e 4 punten. Jullie zijn voor ons allemaal winnaars!

Op zaterdag 6 februari werden jullie opgewacht door een hoopje bandieten die een kluis wilden kraken, maar dat niet alleen konden. We werden in drie groepen opgedeeld voor een heus communicatiespel. Jullie mochten enkel met elkaar communiceren door te bellen en dat maximum één minuut lang. Zo werden tekeningen zo precies mogelijk beschreven, werden gekke codes met kaarten en roosters ontcijferd en werden jullie uitgedaagd met enkele moeilijke raadsels en dat allemaal terwijl jullie een fietswiel non-stop lieten draaien. Uiteindelijk werden de ontbrekende voorwerpen omgezet in cijfers en kraakten jullie de code!

 

Tijdens het valentijnsweekend vond er een huwelijk plaats, maar de bruid kreeg op het laatste moment twijfels en liep weg. Dit konden jullie en de cupido’s niet zomaar laten gebeuren dus gingen we samen op tocht. Eén bubbel ging op pad met de bruid en een cupido om de bruid terug verliefd te laten worden. Onderweg speelden jullie verschillende liefdesspelletjes om de pijlen van cupido te verdienen. De andere bubbel deed hetzelfde met als doel samen met de bruidegom en cupido de weg terug te vinden naar de bruid. Natuurlijk lukte het jullie om het koppel weer verliefd te krijgen en als beloning mochten jullie je nog even amuseren op het ijs.

 

Deze week speelden we een quiz in drie bubbels en verschillende rondes zoals weetjes, droedel, KSA, muziek, jullie wisten er allemaal wat van! Daarna volgde de allesbeslissende Tiktok-ronde. In deze ronde dansten jullie op de beste tiktok-liedjes. Het zesde won deze ronde, jullie danstalenten waren onweerstaanbaar! Het was een spannende strijd waarin jullie per juiste vraag jullie bekertje één stapje vooruit op de tafel mochten zetten. Het doel was om de beker helemaal op het einde te krijgen. Jullie moesten overleggen of jullie de andere teams achteruit wilden sturen of jullie eigen team naar voor. Wat waren jullie tactieken allemaal goed! Het was een hele leuke en zonnige zaterdag!

 

Deze zaterdag werden jullie verwelkomd door Alice, Tinkerbell, Stitch, de geest van Aladin en Assepoester. We speelden ‘wie is het’ in het groot. Dit deden we door allemaal verschillende opdrachtjes uit te voeren. De bubbel dat iets het best, het snelst of het langst kon volbrengen, mocht een vraag stellen over hun personage aan de andere bubbel. Zo leerden we dat koprollen met twee toch moeilijker is dan we dachten, dat het 6de er in slaagde om zo snel mogelijk een piramide te bouwen, maar het 5de dan weer beter was in het mikken van een schoen in een hoepel. Als laatste opdracht moesten jullie om ter langst planken, hier waren Mirthe en Nelle zo goed in dat ze maar bleven doorgaan, uiteindelijk wonnen jullie beide door jullie bewonderenswaardig doorzettingsvermogen, chapeau!! Op het einde raadde het 5de dat het Pumba was en het 6de dat het Simba was. Wat was dat weer een actieve en zeer leuke namiddag!

 

Op 6 maart wandelden we samen naar Tekbroek om op verplaatsing galgje te spelen. De twee bubbels moesten samenwerken om een zin te raden. De ene bubbel was deze keer wel ietsje groter dan de andere 😉. Door het volbrengen van korte opdrachtjes mochten jullie zoeken naar een letter. Als deze letter voorkwam in de zin dan mochten jullie een nieuwe letter gaan zoeken. Was dit niet zo dan kregen jullie een nadeel als straf. Zo werden Nore haar vingers aan elkaar geplakt waardoor haar handen de rest van het spel op Playmobilhanden leken. Na vele opdrachtjes en weinig nadelen slaagden jullie erin om de rare zin ‘Ik eet quiche met xylofoonstokjes’ te raden! (We hadden het jullie niet te gemakkelijk gemaakt 😉).

Het waren zeer leuke zaterdagen met jullie!!

Kussen en knuffels,

 

Caro, Ellen, Kato, Line, Marie en Tiany