3&4

KADOEF 3&4 MAART

Zaterdag 7 november was een zaterdag waar jullie thuis naar de Roodkapjes gingen, wat natuurlijk wel een beetje gek blijft. Jullie kregen een mailtje met daarin een spelletje. Het doel van het spel was om zoveel mogelijk punten te verzamelen aan de hand van allerlei gekke foto’s die jullie ons door stuurden. Wat was het fijn om al jullie blije gezichtjes nog eens te zien op de foto’s 😊.

 

Op 14 november gingen we met z’n allen terug in de tijd. We gingen eens een kijkje nemen in Egypte bij de farao’s. Toen we daar aankwamen, zagen we dat de Egyptenaren een groot probleem hadden. Een probleem dat de we samen met 3&4 zeker wel konden oplossen. Er heerste een vloek over de grote piramide en door die vloek was er een zilveren laagje over de piramide gekomen, maar de Egyptenaren hadden veel liever hun oude vertrouwde gouden piramide. De vloek kon enkel opgeheven worden als we aan de hand van een mastermind de hiërogliefen op de juiste volgorde konden zetten en daarin zijn jullie geslaagd! De Egyptenaren zijn jullie eeuwig dankbaar!!

 

Zaterdag 21 november speelden we een soort van grote zeeslag. Er werden twee groepen gemaakt en wij verdeelden ons er mee onder. Natuurlijk streden wij ook hard mee voor de winst! We kregen een groot bord waar ze drie verschillende groottes van boten op konden zetten. Met pijltjes gooiden we de ballonnen kapot, zo werd er bepaald welk spel er gespeeld zou worden. We speelden touwtrekken, lord of the rings, blad steen schaar en hebben we zelfs grote dancebattle gehouden. Team geel won de meeste spelletjes, zo slaagden ze erin om als eerst alle boten van team rood te laten zinken.

 

Op 28 november speelden we ‘twee tegen allen’, hierbij was het dus de bedoeling dat jullie in groepjes van twee zoveel mogelijk opdrachtjes volbrachten. Al snel werd het duidelijk dat we voor de meeste opdrachten ook materiaal nodig hadden. Toen we daarnaar op zoek gingen, kwamen we erachter dat er dieven ons materiaal hadden gestolen. Deze dieven konden we gelukkig snel vatten, maar ze waren niet van plan om het materiaal zomaar terug te geven. Ze wilden namelijk geld in de plaats. Per volbracht opdrachtje kregen jullie geld van de bank, waardoor jullie meer materiaal konden kopen om zo nog meer opdrachtjes te kunnen spelen. De overduidelijke winnaars waren Filo en Janne, proficiat!

 

Zoals ieder jaar kon ook dit jaar de Sint de mega brave kindjes van de Roodkapjes niet zonder snoepgoed laten zitten. Helaas kon hij dit jaar door het Coronavirus niet langskomen bij de Roodkapjes zelf, dat zou te gevaarlijk zijn voor hem aangezien hij al best wat op leeftijd is. Maar niet getreurd, hij beloofde ons in een video om wat lekkers bij ons achter te laten en zijn pieten zeker op bezoek te laten komen. Toen we allemaal op het Vijverbos aankwamen op 5 december bleek er iets geks aan de hand te zijn: het snoepgoed was gestolen! De meisjes gingen samen met de pieten aan de slag om via een cluedo de dief en het snoepgoed te vinden. Aan de hand van allerlei opdrachtjes konden de meisjes een tip van de plaats, het moment, de verdachte en de reden waarom de dief het snoep gestolen had schrappen. Uiteindelijk bleek het de snoeppiet te zijn die een grapje met ons wilde uithalen en daarom het snoep had verstopt. Eind goed al goed en iedereen kon met een zakje vol lekkers naar huis. De Sint heeft ons beloofd dat hij volgend jaar zeker weer langs zou komen!

 

9 januari was het eindelijk tijd voor ons kerst/nieuwjaarsfeestje! We speelden veel kleine spelletjes die verstopt zaten in een muziek doorgeefpakket waarbij de winnaar een pakje mocht kiezen. Wanneer je een pakje wilde dat al gekozen was, kon je dat afnemen en een ander cadeautje in de plaats zetten. Op het einde had iedereen een leuk pakje gewonnen en konden we onze pakjes openmaken. Wat had iedereen leuke cadeautjes!! We maakten er een superleuke namiddag van!

 

Op 16 januari waren we op een skipiste beland, maar door dikke laag sneeuw waren alle routes verdwenen. Het was jullie taak de routes terug te vinden, maar de sneeuw zorgde ervoor dat ook onze kaartjes verdwenen hierdoor konden we de juiste route niet vinden. We besloten dan om toch te genieten van de eerste sneeuw en gingen op pad. Als er sneeuw ligt, is het natuurlijk wel de bedoeling dat er een sneeuwballengevecht werd gehouden dus vielen we de jongens aan met enkele sneeuwballen. Ook werden er enkele hele mooie sneeuwengeltjes gemaakt. Het was een zeer geslaagde, maar koude zaterdag.

 

De week erna kwamen jullie terecht op het vijverbos en het werd al heel snel duidelijk dat er een beetje ruzie was tussen enkele regisseurs. De presentator had nog niet besloten wie hij tot enige echte winnaar van het filmfestival moest bekronen, dus jullie besloten haar te helpen. Door kwartetten te vormen met foto’s van verschillende Disneyfilms konden jullie die films vastleggen bij de presentator. Wanneer het liedje van die film werd afgespeeld wisten jullie dat er opnieuw een team een kwartet had gevormd. Na de lange natte strijd had team blauw de meeste films vastgelegd. Proficiat team Blauw, jullie verzamelden maar liefst 10 verschillende films.

 

Zaterdag 30 januari was er een groot probleem! Er was een grote wereldoorlog uitgebroken. We verdeelden jullie op in twee groepjes die het tegen elkaar moesten opnemen aan de hand van allemaal verschillenden spelletjes. Ook wij als leidsters speelden nog eens mee om zo jullie teams te versterken. In het begin van het spel gingen we kaartjes zoeken met de namen op van de landen. Zo wisten we welke landen we al hadden en welke we nog moesten veroveren. De andere kaartjes met landen op die we niet hadden, waren van het andere team. Die moesten wij dan ook proberen te bemachtigen om zo heel de wereld te kunnen veroveren. Bij elk spel dat er een team won, konden wij een land veroveren. Na het lange strijden voor de landen bleek het dat team wit de sterkste soldaten had: zij hadden alle landen kunnen veroveren.

 

Toen we op zaterdag 6 februari aankwamen op het Vijverbos, kwam er al snel een paniekerige fotograaf op ons afgesneld. Hij had eerder op de dag enorm veel mooie foto’s getrokken, maar was deze weer kwijtgeraakt tijdens een wandeling doorheen Puurs. Natuurlijk wilden we deze vriendelijke man helpen en dus gingen we op zoek naar de foto’s. De allereerste foto had de fotograaf nog, hierop stond ook een opdrachtje. Wanneer we deze opdracht hadden voltooid, konden we naar de volgende locatie gaan om een nieuwe foto te zoeken. Uiteindelijk hadden we alle foto’s verzameld en konden we ze teruggeven aan de fotograaf. Hij was ons heel erg dankbaar voor de hulp!

 

Zaterdag 13 februari, nog maar 1 nachtje slapen en dan was het Valentijn, hartjesdag. Voordat de Roodkapjes begon, kregen jullie leidsters een telefoontje van een meisje genaamd Zoë. Zoë was een beetje in paniek en vooral heel verdrietig. Ze vertelde ons dat ze nog geen date had gevonden om samen Valentijn mee te vieren. Jullie leidsters vertelden aan Zoë dat zij wel de perfecte relatiecoaches kenden die haar daarbij wilden helpen. Er werd voor jullie al een grote selectie jongens gemaakt waaruit jullie de perfecte match voor Zoë konden kiezen. Aan de hand van de tips en voorkeuren die Zoë ons gaf bleek het dat Harry Styles de beste match is voor Zoë. (ps: ze lieten ons nog weten dat ze samen een mega leuke date hadden beleefd op Valentijn)

 

Op 20 februari wilden we eens testen hoe slim jullie zijn aan de hand van een Quiz. Jullie groepsnamen kunnen volgende keer misschien wel net iets origineler dan de badeendjes 😉. Gedurende vele rondjes toonden jullie dat jullie geen opgevers zijn en bleven jullie raden tot jullie het juiste antwoord hadden. Ook waren jullie steeds benieuwd wat het juiste antwoord was. Tijdens de quiz moesten jullie raden wat de naam van ons roodkapje was. We hebben vele leuke namen gehoord, maar dan kwamen jullie er al snel achter dat deze eigenlijk geen naam had en het dus een mopje van jullie leidsters was hihi. Jullie hebben ook bewezen dat jullie goede fonteintjes konden spelen en drinken zonder een beker te gebruiken. Wij zijn zeer trots op jullie ondanks de soms toch wel heel vreemde antwoorden.

 

Op zaterdag 27 februari waren we allemaal uitgenodigd op de trouw van prinses Victoria. Hiervoor deden we natuurlijk allemaal onze meest modieuze feestoutfit aan. Toen we aankwamen op het feest was het meteen duidelijk dat er een groot probleem was. Prinses Victoria was ontroostbaar omdat haar bruidegom was weggelopen voordat ze officieel het ‘ja-woord’ aan elkaar hadden gegeven, dus vermoedde ze dat er iets met hem was. Wij wilden Victoria erg graag helpen dus besloten we om doorheen Puurs op zoek te gaan naar tips die ons zouden leiden naar een brief van de prins, gericht aan de prinses met uitleg waarom hij wegliep. Onderweg vonden we allemaal enveloppen met raadsels in. Wanneer jullie het raadsel succesvol konden oplossen, kregen we een tip naar de uiteindelijke plaats waar de brief zou liggen. Al deze tips leidden ons naar het Landschapspark, waar we dan ook de brief van de prins vonden. Hierin stond dat hij de liefde had gevonden bij een andere prinses, en dus niet meer met Victoria wilde trouwen. Hopelijk vindt Victoria snel haar prins op het witte paard!

 

Zaterdag 6 maart lag er een groot spelbord te wachten op ons. Terwijl we van het zonnetje genoten, speelden we levensweg. Elk vakje op het spelbord had een andere kleur. Aan de hand van de kleurtjes kwamen we te weten welke gebeurtenis ons te wachten stond. Zo stond blauw voor de gebeurtenissen waarbij we geld konden winnen of verliezen, als we op het groene vakje terecht kwamen kregen we ons salaris en als we op een roze vakje landden kreeg iemand een baby. We moesten natuurlijk goed zorgen voor onze baby’s, als ons kindje stierf moesten we al ons geld afgeven! Het groepje dat het meeste geld had verdiend op het einde van het spel was gewonnen. Team oranje had 12.850 euro verdiend en was gewonnen!

 

Wat hebben we weer vele leuke zaterdagen beleeft!

Dikke Kussen!

 

Caro, Hanne, Jana, Maaike & Tiara