1&2

KADOEF 1&2 MAART

Toen de meisjes van 1&2 op zaterdag 14 november op het Vijverbos aankwamen bleek er iets zeer vreemds aan de hand te zijn. Er stonden geen leidsters op hen te wachten. In het vierkant kregen ze te horen dat er in de speeltuin allemaal dieren verstopt zaten en dat ze deze eerst moesten gaan zoeken. Zo vonden ze een aap in de boom, een giraf in het zand en nog veel meer beestjes. Al deze dieren bleken uit verschillende continenten te komen en wilden hun continent voorstellen aan de meisjes. Zo leerden ze paardrijden in Amerika, speelden ze blinde Boeddha in Azië en zagen ze een leeuw op antilopen jagen in Afrika. Wat amuseerden ze zich met de knotsgekke dieren.

 

Op zaterdag 21 november spraken we met de meisjes af aan het bos van Coolhem in Kalfort. Daar wachtte een topteam van het Belgische leger hen op met maar één missie: de meisjes van 1&2 opleiden tot echte militairen. Toen twee militairen even weg moesten om wat spullen voor de opleiding te halen, besloten de meisjes om de rollen eventjes om te draaien en te testen hoe goed de militairen konden zoeken. Al meteen wist het topteam met wat voor sloebers ze te maken hadden. Eens de opleiding startte werden de meisjes getest op hun conditie tijdens estafette, hielpen ze met raketten de lucht in te sturen, oefenden ze om zichzelf te vermommen met allerlei verschillende soorten verstoppertje en nog zoveel meer. Na de opleiding moesten de meisjes bewijzen dat ze ook stevige beentjes hadden en we wandelden allemaal samen terug naar het Vijverbos waar de opleiding stopte en de meisjes officieel lid werden van het topteam uit het Belgische leger.

 

Het stoute coronavirusje neemt al maanden de overhand in onze wereld. Toen het nieuws kwam dat gaan skiën tijdens de kerstvakantie nu ook geen optie meer is, moest er een oplossing gezocht worden. Skiën in het buitenland zal er helaas niet inzitten, maar misschien wel in het fijne België? Gelukkig wilde de baas van de skipiste “Het Skiërtje” zijn pistes voor ons openstellen, maar er was een probleem: er was helemaal geen sneeuw! Daarom vroeg hij de meisjes van 1&2 op zaterdag 28 november te hulp. Aan de hand van kleine opdrachtjes konden de meisjes sneeuwvlokjes verdienen om zo een mooi wit laagje op de pistes te leggen zodat we toch nog konden gaan skiën. Bedankt voor de hulp lieve 1&2’ertjes.

 

Zoals ieder jaar kon ook dit jaar de Sint de mega brave kindjes van de Roodkapjes niet zonder snoepgoed laten zitten. Helaas kon hij dit jaar door het Coronavirus niet langskomen bij de Roodkapjes zelf. Dat zou te gevaarlijk zijn voor hem, aangezien hij al best wat op leeftijd is. Maar niet getreurd, hij beloofde ons in een video om wat lekkers bij ons achter te laten en zijn pieten zeker op bezoek te laten komen. Toen we allemaal op het Vijverbos aankwamen bleek er iets geks aan de hand te zijn: het snoepgoed was gestolen! De meisjes gingen samen met de pieten aan de slag om via een cluedo de dief en het snoepgoed te vinden. Aan de hand van allerlei opdrachtjes konden de meisjes een tip van de plaats, het moment, de verdachte en de reden waarom de dief het snoep gestolen had, schrappen. Uiteindelijk bleek het de snoeppiet te zijn, die een grapje met ons wilde uithalen en daarom het snoep had verstopt. Eind goed al goed en iedereen kon met een zakje vol lekkers naar huis. De Sint heeft ons beloofd dat hij volgend jaar zeker weer langs zal komen!

 

Na een korte stop konden we op zaterdag 9 januari weer met z’n allen naar de Roodkapjes gaan om ons weer goed uit te leven. Door de onderbreking konden we ons jaarlijks kerstfeestje niet vieren, maar jullie leidsters beslisten dit vandaag in te halen. Iedereen kwam met een cadeautje naar het Vijverbos en vol spanning speelden we een spel om een cadeautje te verdienen. We speelden individueel of in kleine groepjes allerlei spelletjes. De winnaar mocht op het grote blad een sticker achter haar naam kleven. Deze sticker zou ons later nog goed van pas kunnen komen. Zo speelden we dikke Berta, stoelenworp, estafette, … Eens er genoeg stickertjes verzameld waren, konden we aan de slag met de cadeautjes. Het meisje dat de meeste stickers had, mocht als eerste een cadeautje kiezen uit de ton en zo gingen we iedereen af tot we uiteindelijk allemaal met volle handen naar huis konden gaan.

 

16 januari kwamen we warm aangekleed en in sneeuwbotten aan op het Vijverbos, want het had gesneeuwd! Dit was het perfecte moment om eens te kijken wie onder ons de echte sneeuwliefhebbers en topsporters zijn: we organiseerden onze eigen Olympische Winterspelen. We verdeelden ons in groepjes en bij elke wintersport moest ieder groepje hun beste kandidaat sturen. Alleen wisten we nog niet op voorrand wat deze wintersport precies ging zijn… We kregen enkel een hint, zoals ‘sterke benen’ of ‘soepele heupen’. Dit zorgde voor sommigen onder ons wel eens voor een verrassing. Wie won, kreeg een olympische ring. Al snel was duidelijk dat we allemaal Olympische kampioenen waren, want ieder groepje had een mooie verzameling olympische ringen opgebouwd. Van al dat sporten waren we wel wat moe… Tijd voor ontspanning dus. We deden niet alleen een sneeuwballengevecht, maar we maakten ook meerdere sneeuwmannen die boven onze hoofden uittorenden. Ook daarin zijn jullie uitblinkers!

 

23 januari kwam leidster Jana in paniek aan op het Vijverbos. Haar hele huis was leeggeroofd! Toen ze even naar de winkel was gegaan, hadden er dieven ingebroken bij haar thuis. Ze zag nog net een ufo wegvliegen met de twee dieven aan het stuur. Ze contacteerde de buitenaardse politie en die kon ons een paar verdachten geven. Nu moesten we enkel nog weten wie van die verdachten de echte dieven waren… Gelukkig konden we dit te weten komen door spelletjes te spelen. We maakten twee groepen, zodat elke groep op zoek kon gaan naar één van de twee dieven. Elke groep kreeg een Wie-Is-Het-spelbord om zo de verdachten te elimineren. We speelden tal van leuke spelletjes, zoals stoelenloop, limbo, nummertje, karaoke… De groep die het spelletje won, mocht een ja/nee-vraag stellen: “Heeft de dief een blauwe huidskleur?”, “Heeft de dief drie ogen?”… We gedroegen ons als echte detectives en uiteindelijk vonden beide groepen hun dief. Zed en Albert bleken de daders te zijn! Ze zijn opgepakt door de buitenaardse politie en Jana heeft ondertussen al haar bezittingen teruggekregen. Dankjewel voor al jullie hulp!

 

Het Coronavirus heeft nu al een lange tijd de bovenhand, gelukkig konden we bijna altijd naar de Roodkapjes gaan, weliswaar met regeltjes. Zo moesten we vanaf zaterdag 30 januari in bubbels van 10 meisjes spelen. Voor de leidsters was het nog zoeken naar de mogelijkheden voor spelletjes die je met zo’n klein bubbeltje kon doen. We vroegen voor één keer wat raad aan jullie om spelletjes te zoeken. Eén voor één mochten jullie je favoriete spelletje zeggen en dit speelden we. Iedereen had het enorm naar haar zin en ook jullie vonden het fijn om een keertje zelf de baas te zijn. De twee uurtjes vlogen voorbij! Dankzij jullie originele spelletjes konden de leidsters vol enthousiasme beginnen werken aan spelletjes voor onze kleine bubbeltjes!