SIM

 

8 september 2018

Het moment waarop we sinds tweeëntwintig juli allemaal zaten te wachten, was eindelijk aangebroken: de startdag!!!! Wie jullie leidsters voor het komende jaar gingen zijn, was nog een groot raadsel. Jullie waren dan ook heel gemotiveerd om dit raadsel te kraken. Alle middelbare leidsters zaten verspreid doorheen Puurs. Jullie moesten van postje naar postje om verscheidene opdrachten te doen. Na het voltooien van deze aardsmoeilijke opdrachten kregen jullie coördinaten die later in het spel nog goed van pas zouden komen. Op het einde moesten jullie aan de hand van deze coördinaten draden spannen die jullie 4 leidsters aan elkaar verbonden. Wat een feest!!!! Emma, Anke, Jozef & Yentl gaan jullie de komende zaterdagen entertainen! Dat wordt hier een knaller van een simjaar !!

 

15 september 2018

Spijtig genoeg gaven wij op vijftien september geen leiding wegens PUKEMA. Wel konden jullie ons allemaal een bezoekje brengen op de markt. De leiding had namelijk een übergezellig kraampje waar je macramébandjes kon maken, eendjes vissen of grabbelen in onze verrassende grabbelton. Fun fun fuuuuun!

 

22 september 2018

Terwijl Anke, Emma en Yentl op kamelen reden in de woestijn van Marrakech zorgde Jozef voor jullie. We speelden een spel om onze drie vriendjes terug te halen naar het wondermooie België. We wisten welke vliegroute ze moesten volgen, jammer genoeg was de vliegroute onderbroken. Jullie moesten Per twee een puzzelstuk zoeken tegen de tijd. De achterblijvers mochten bepalen hoeveel tijd ze hadden en ook een tegenprestatie voor als het hen niet zou lukken. Zo moest Ellen een tijdlang zwijgen, rust! En beelden Kato en Margot hun telefoonnummer zeeeer mooi uit. We slaagden er niet in om de route volledig af te maken. We moesten namelijk kiezen tussen frietjes en onze missie afwerken. De keuze was snel gemaakt.. 😊

 

29 september 2018

Zatedag negenentwintig september besloten we Jachtseizoen te spelen. Stiene en Margo mochten vijf minuten voor de rest vertrekken en vluchten. Vijf minuten na hun vertrek kregen we hun locatie te zien en mocht de rest vertrekken en op hun gaan ‘jagen’. Om de vijf minuten kreeg iedereen dan een nieuwe locatie doorgestuurd. Stiene en Margo pakten het heel slim aan door snel een andere straat in te slaan wanneer de locatie werd doorgegeven dan de rest om zo de anderen op het foute pad te zetten. Er werd over hekken geklommen, door bossen gelopen, heel Puurs werd afgestapt en sommigen vielen zelfs in de doorns tijdens de achtervolging. Na een uur zoeken, bleek toch dat Stiene en Margo sneller waren en konden ontsnappen! Knap gedaan, dametjes!!

 

6 oktober 2018

Eindelijk, het was dan zo ver: de doop, het moment waar iedereen naar uitkijkt!! Zonnig oktoberdagske, ideaal. Zowel de leidsters als onze fantastische leden waren super enthousiast! (hehe). Jullie ondergingen verschillende opdrachten, team tegen team, in het thema ‘grote spelen’: twister met sauzen en allemaal andere lekkernijen, baseball met badjes exotische mengsels, tienbal met een lever (was sowieso één van jullie favorieten), … Nadat jullie al deze helse proeven doorstonden (en heel Puurs jullie ondertussen al kon ruiken), kwamen jullie één voor één de plechtige eedaflegging doen. “Ik, ……, beloof plechtig altijd te luisteren, elke zaterdag te komen in uniform, niemand uit te sluiten en steeds te lachen met de mopjes van de leidsters”. Nog een ranzig mengseltje achterover kappen en de zaak was afgehandeld. Jullie werden met succes echte Simmers. Well done, girls! We’re sooooo proud!!!

 

13 oktober 2018

Expeditie Waterson, de alomgekende overlevingswedstrijd , speelden we op het onbewoonde eiland genaamd ‘Vijverbos’. De Simmers stonden met z’n allen om ter langst op één been op een balk, de twee laatsten die overbleven kozen de ploegen. Zo was Charis de teamcapitain van team goud en Weets die van team wit. De twee sterke ploegen stonden, met bandana’s in hun haar, helemaal klaar om de strijd aan te gaan. Door de zomerse temperaturen, konden we niet anders dan tijdens de proeven de waterpistolen voor de laatste keer dit jaar nog eens boven halen. De ploeg die een proef verloren had, vertrok met opgeheven hoofd naar ‘De Eilandraad’. Daar mochten ze anoniem op één persoon uit hun groep stemmen. Na een spannende telling, met dramatische muziek en fakkels op de achtergrond, moest de strijder met de meeste stemmen zijn bandana inruilen voor eentje van de andere ploeg. Wat een spannende strijd!! You rocked it!!

 

20 oktober 2018

HELP OOH HELP! Meneer Banaan heeft een snijwonde opgelopen!! Meneer banaan werd uitgesloten door zijn vrienden omdat hij recht was, toen hij daar iets aan wou veranderen, belandde hij in een blender met als gevolg een levensgevaarlijke snijwonde!! Julie moesten dus snel handelen. Nadat jullie de volledige waarheid achterhaald hadden, moesten we eerst jullie anatomische kennis een beetje opkrikken. Alles verliep vlot, tot het noodlot toesloeg, HARTSTILSTAND!!! Drie dingen moesten gebeuren: hartmassage, AED’s zoeken en natuurlijk bellen naar 112. Oef oef, de banaan heeft het overleefd. Na het prachtige naaiwerk van Gloria, schilderkunsten van Line en het acteertalent van een paar onder jullie konden we de wonde hechten. Goed gedaan girls, de banaan is jullie eeuwig dankbaar!

 

27 oktober 2018

zevenentwintig oktober ligt wel heel dicht bij Halloween. Hier besloten we samen met de jongens van KSA gebruik van te maken. Hihi! We namen jullie meer naar Tekbroek voor een goeie, enge en voor sommigen niet-enge schriktocht! ;) Jullie kregen eerst een fragmentje uit de film ‘The nun’ te zien en daarna konden jullie vertrekken in een groepje met de ‘stoere’ jongens van KSA die soms banger waren dan jullie. Voor ons was het soms toch heel grappig om enkelen van jullie soms eens goed te laten verschieten en al die gezichtjes te zien.

 

 

-----------------------------------

 

KADOEF SIM

Copyright Nika Tersago

All Rights Reserved