KIM

KADOEF KIM APRIL

Allerliefste kimmertjes

 

Wat hieronder volgt is jullie allerlaatste Kadoef als lid ooit. Hierna gaan we in één rechte lijn naar kamp (met een klein bochtje voor de slotactiviteit) en daarna jullie leven als leidstertje. Wat jullie trouwens al heel goed doen en honderd procent zeker ook super goed gaan blijven doen!

 

Maar voor we weer te hard van stapel lopen, is hier de Kadoef speciaal voor jullie!

 

We beginnen bij een creatieve zaterdag. Op 6 april brachten jullie stofjes en oude/versleten kleren, jullie hemden, tote bags… mee. We gingen aan de slag met naald en draad. En deden aan echt upcyclen. We maakten alles wat mooier en vrolijker zodat het wat beter bij jullie persoonlijkheid ging passen. Mooie afgewerkte producten en gelukkig nog steeds jullie 10 vingers, was het resultaat. Al werden er wel wat naaldpunten in de vingers geprikt J.

Daarna nog een traditiegetrouw gezelschapspelletje en heerlijk bakje friet en de zaterdag zat er ook weer op.

 

Een weekje later stond Maaike alleen klaar op KSA. Wij wisten echter dingen van Maaike die ze zelf nog niet wist. Want wat bleek, ze was de avond ervoor op de bierfeesten in Kalfort geweest, maar wist daar zelf niets meer van!

Door middel van opdrachtjes en een tocht tot aan de plek waar het allemaal was gebeurd, kon ze haar herinneringen terug bij elkaar puzzelen. En wat bleek? Haar lief, Mats, had haar bedrogen met niemand anders dan onze eigen JANA! (Achteraf gezien iets accurater dan we wilden. We’ve got your back Maaike!! En nee, Jana heeft er niets mee te maken! Daar is zij veeelll te braaf voor)

 

Op 20 april scheen de zon vollen bak. Dus deden we een gezellige chill sesh. Jullie maakten een gezellig plekje om te chillen, we gingen naar de winkel en kochten hapjes, ijs en ingrediënten voor een heerlijke pasta. We maakten smoothie en naaiden scrunchies om onze haren uit ons zonovergoten gezicht te houden. Een uiterst geslaagde chill namiddag als je het ons vraagt.

 

De week nadien (27 april) stonden jullie allemaal paraat voor weer een leuke zaterdag met z’n allen. Joepie, jullie waren nog eens voltallig. J Het werd een clash op jullie eentje. Jullie kregen een blad met opdrachten die vervult moesten worden zonder uit een cirkel te stappen. Jullie kregen eerst 5 minuten om zoveel mogelijk materiaal bij elkaar te zoeken om de opdrachten te kunnen uitvoeren. Natuurlijk konden jullie niet alle materialen verzamelen, dus moest er soms ook onderling over de cirkels heen onderhandeld worden. Jullie werkten heel wat opdrachten af en riepen de hulp van de simmers in om bij de andere cirkels materiaal te gaan stelen, of om water te halen. Want o ja, dit was best belangrijk voor heel wat opdrachten, en ons Caro was dit vergeten nemen, in plaats daarvan had ze een heleboel dingen mee in haar cirkel die ze totaal niet nodig had :D. Manou maakte een hele constructie om ervoor te zorgen dat haar kaarsje niet uit zou gaan. Maaike liet een beker en een houten kist vol druipen met kaarsvet. Jana concentreerde zich enkel op het scheiden van de hagelslag en de rijst. En Tiany was slimme, snuggere plannetjes aan het bedenken om bij de anderen opdrachten te laten mislukken.

 

En toen was het zo ver, HET WEEKEND VAN HET JAAR!!! VIJVERBOSFEESTEN!!! Van vrijdagavond tot zondagavond KSA-plezier! Jullie kwamen op zaterdag helpen bij de kindernamiddag en toverden ondanks het slechte weer meteen een brede glimlach op de kindjes hun gezichten. De cowboy of indiaan in jullie werd wakker! Jullie stonden vol enthousiasme klaar om jullie taak uit te voeren als goede leidstertjes. Jullie hebben dat echt heel goed gedaan en we kregen niets dan complimenten over onze geweldige leden. Dankjewel lieverds!

 

De week daarna gingen we op stap. We fietsten (met veel tegenwind) naar Bornem en waanden ons in urban vibes op Hyper Cultcha. We keken naar knappe skater boys, ontdekten dans battle talent en gingen daarna zelf los op de dansvloer bij the amazing dj Jones! Als laatste nog een lekker hapje eten en dan terug naar Puurs, gelukkig met de wind in de rug deze keer :).

 

Op 18 mei vond het Eurovisiesongfestival plaats in Tel Aviv. Onze Belgische inzending, … mocht niet door. Maar gelukkig mochten de twee prachtige, inspirerende zangeressen van Polen en Finland wel door naar de finale. Ze gaven het beste van zichzelf met pakkende introfilmpjes, poëtische zelfgeschreven liedjes, bombastische kostuums en lekkere omkoperij voor de jury. Proficiat aan beide kandidaten voor de prachtige prestatie! Drie dikke zoenen voor de winnares van de avond, onze Poolse schone, Tiany! Hopelijk vind je snel je verloren tweelingzus terug. Tip: Het arme meisje uit Polen wandelt op identiek dezelfde manier als jij en heeft verdacht veel weg van jou, misschien familie?

 

En dan nu de laatste zaterdag ooit in een Kadoef gegoten, 25 mei: tijd voor droomtelefoon. Elke break-up is moeilijk, maar hoe geraak je het best over iemand? JUIST! Door een nieuwe jongen aan de lijn te krijgen van je droomtelefoon! Maaike deed enorm hard haar best en verdiende haar droomdate met glans! Ook Manou deed een gooi naar een perfecte date met een leuke jongen. Ook al is ze al bezet, kan het nooit kwaad om de opties open te houden hé :).

 

DANKJEWEL LIEVE KIMMERS VOOR EEN GEWELDIG WERKJAAR! Wij tellen vol spanning af tot aan de slotactiviteit en het kamp. En zijn heel blij dat we jullie leidsters mogen/mochten zijn!

 

Heel veel liefs,

Jullie leidstertjes

Eva, Dora en Nina AKA The A-team

xxx

KADOEF KIM MAART

Het begin van december werd meteen stevig ingezet. KSA werd omgetoverd tot een heuse underground club in Berlijn. Jullie kregen samen met de SIMmers de opdracht om drugs te smokkelen en geld te verdienen. Met af en toe ruimte voor een “raveke”.

 

De week daarna deden we het rustiger aan. We gingen schaatsen in de gezellige Puurse winterbar. Met uiteraard de verplichte warme chocomelk. Nadien was er nog tijd voor een gezellig spelletje jungle speed.

 

Kerst kwam dichterbij, daarom knutselden we mooie kerstkaartjes. Mooie kaartjes voor mooie kerstboodschapjes. Helemaal in de juiste sfeer.

 

Om in dezelfde sfeer te blijven hadden we de week daarna ons kerstfeestje. Jullie mooiste verkleedkleren kwamen boven. We deden samen een leuke quiz waarbij iedereen een eigen ronde maakte. We aten lekkere hapjes en ovenschotel. En als kers op de taart kwamen er de pakjes. Een gezellig feestje met onze tweede familie is een mooie samenvatting voor weer een gezellige zaterdagavond.

 

De week nadien stonden onze twee selfiequeens klaar voor weer een toffe dag op KSA. Ze werden op pad gestuurd met tips van plaatsen in Puurs. Die zochten ze en daar kregen ze dan een opdracht van ons. Resultaat: prachtige plaatjes en filmpjes.

 

Het noodlot sloeg toe, er werd ingebroken op KSA. Jullie sloegen de handen in elkaar met de andere middelbare groepen. En daar kwam onze redding. Jullie bedachten van alles om de inbrekers buiten te houden. En de test was geslaagd want Manou, onze inbreekster, geraakte niet heelhuids binnen.

 

The word is out, de nieuwe reeks van De Mol vindt plaats in Vietnam. Jullie gingen het terrein verkennen. Van Cambodja naar Vietnam was de reisroute. De ene opdracht na de andere moesten jullie doen lukken. Maar mol Maaike dacht daar anders over. Zij zorgde er voor dat jullie niet op jullie eindbestemming geraakten. En dat vooral door jullie extreme basiskennis van de Franse taal J.

 

De week daarna stond enkel Manou klaar op KSA. Ze moest een black story ontdekken uit het archief van verhalen uit onze leidingsploeg. Zo is ze alweer een beetje meer mee met alles wat volgend jaar op haar afkomt. Elke keer wanneer ze een opdracht tot een goed einde bracht, mocht ze ons een vraag stellen om het hele verhaal te ontdekken.

 

Feestsfeer is altijd leuk! Daarom probeerden jullie in the crowd te geraken bij de vaste feestgangers van Kamping Kitch. Jullie moesten alle interne rituelen ontdekken en zo ervaren Kamping Kitch boiters worden. De outfits zaten in elk geval al meteen goed. LEEF vooral verder onder het motto EEN BEETJE MARGINAAL IS DIK OKE, WANT LIEVER TE DIK IN DE KIST DAN WEER EEN FEESTJE GEMIST.

 

Dan was het tijd voor ons prachtig KIM weekendje. We trokken samen naar het grote Brussel. Enthousiast stonden jullie klaar met trekrugzakken en stapbottinen. Vrijdagavond begonnen we meteen met een leuke cinema avond. We keken de ontroerende “If Bealstreet Could Talk” in hartje BXL. Na een lekker pechereske kropen we voldaan in onze bedjes.

Zaterdag ochtend aten we heerlijke pannenkoekjes. Daarna moesten jullie La Casa Del Papel stijl ontsnappen uit jullie eigen ruimte. Dat ging sommigen beter af dan anderen (Caro en Maaike ;)). Maar jullie kwamen allemaal met succes vrij uit de nationale bank.

Na de lunch trokken we de stad in. Door middel van een tocht en opdrachtjes ontdekten we samen onze mooie hoofdstad. Ook hier blonk jullie perfecte kennis van het Frans uit :).

’s Avonds bestelden we samen McDonalds, die werd snel geleverd door de eersteklas koerier … J. Een afleveringetje Temptation en Brusselse streekbiertjes maakte de avond af. Zonder bootje jammer genoeg, dat maken we zeker nog goed, belooft!

Zondag was het opruimen, kuisen en naar huiswaarts keren. Al bij al een mega tof weekend! Dankjewel daarvoor, lieve leden.

 

Opnieuw op pad de week daarna. Verkleed en wel werd het een echte carnavalstoet. Geblinddoekt werden jullie gedropt met een lijstje opdrachten. De weg terug, zochten jullie snel en vlug, zingen, confetti, bottles poppen en bomb promotie, niets was jullie te veel!

 

Op zaterdag 9 maart kwam alleen ons Maaike opdagen. En dat kwam omdat er een grote ramp was gebeurd! Maaike was de enige overlevende van de vliegtuigcrash! De kim was op weg om Eva te gaan bezoeken in Italië, maar het vliegtuig waar ze inzaten werd gesaboteerd door iemand van de huidige leiding. Reden: Deze persoon wilde jullie niet in de leiding! Natuurlijk was Maaike erg boos en wilde ze heel graag weten wie dat had gedaan! Er was enkel een klein probleempje, Maaike was beland in de jungle. Maaike werd gebeten door een slang, waardoor ze maar met 1 hand de opdrachten moest doen. Er zaten ook stropers in het bos, dus Maaike moest kruipen om niet gezien te worden. Maar uiteindelijk vond ze de saboteur uit de huidige leiding: Emma! Gelukkig is het maar een spelletje, de leidsters willen jullie heel graag in de leiding, en kijken er al naar uit om jullie in de leidingsploeg te hebben.

 

De week nadien was het BOMBASTIC!!! Wat een talent voor hamburgers bakken hebben jullie! Dikke merci lieve leedjes om de hele nacht met een big smile de hongerige dansers te voeden.

 

Als laatste stonden Manou en Tiany klaar om hun (vuile) handen uit hun mouwen te steken. Ze liepen de benen van onder hun lijf. Tikten elkaar aan met hun verfhanden en konden elkaar zo een handicap geven. Het doel was om tips rond elkaars mysterieuze voorwerp te verzamelen in elkaars kamp.

 

 

KADOEF KIM DECEMBER

Acht september was het startdag! Daarover kunnen jullie meer lezen in het verslag over de startdag ☺ 


Vijftien september was het pukema Jullie vlogen er stevig in. Dessertjes bakken deden jullie als de besten. Dus het was ook niet verrassend dat die in no time de deur uit vlogen. Beloning: héél veel centjes voor jullie mooie truien! Heel goed gedaan lieve KIMmies!


Tweeëntwintig september was het tijd voor jullie laatste doop als leden. Die truien kunnen natuurlijk niet gedragen worden door  onvolwaardige KIMmers. Dus het was hoog tijd om jullie die titel te kunnen geven. Jullie gingen de strijd aan met elkaar om tot zonnekindje gedoopt te worden. Het werd een gezellige namiddag met als motto: HOE VETTIGER HOE PRETTIGER! Proficiat aan onze welverdiende winnaar!!


De week nadien ontmoeten jullie Olga. Ze is hier op Erasmus maar de heimwee sloeg bij haar toe. Op weg naar de Oktoberfesten in Liezele kwam ze jullie tegen. Ze vroeg jullie om hulp en daar stonden jullie natuurlijk voor te springen, behulpzame kinders dat jullie zijn! Met haar zetten jullie de bloemetjes buiten op jullie eigen Oktoberfesten. Als hoogtepunt van de dag verwelkomden we “Marcel” in onze KIM familie. 


Dan brak de eerste zaterdag van oktober aan. En jullie stonden allemaal te springen om naar KSA te komen. Maar jammer genoeg voor jullie kwam enkel Tiany er ook echt door. Door die talrijke opkomst maakten we er een ietwat speciale zaterdag van. We wijdden de hele dag aan het vervullen van Tiany’s bucketlist. Tiany ging duiken in het verre Vietnam. Ze trouwde met haar nieuwe levenspartner Pietertje. Beklonk dat huwelijk met haar eerste bel pilsje. Danste haar beentjes los op het zolderke. Beklom de hoogste berg (van Puurs). En at de hoogste wafel, die niet altijd even stevig was.


Caro kon niet bij jullie memorabele, laatste doop als lid zijn. Een jammere zaak, vonden wij! Dus besloten we te genieten van de prachtige nazomer met een echte BOENKTOCHT op dertien oktober. We schuimden met de hele groep de Molenbeek af. Moe, voldaan en met een geurtje speelden we nog een gezellig potje Pim pam pet op KSA.

Tiany verdiende door het volbrengen van haar bucketlist punten waarmee ze een picknick kon organiseren voor heel de groep. Het werd een avondje picknicken en nabespreken. Laten we zeggen dat Nacht van de jeugdbeweging voor sommigen een bewogen nacht was...


De week daarna was het tijd voor pasta met alle middelbaren. Met volle buikjes was het tijd om jullie de stuipen op het lijf te jagen. Na al dat griezelen en grollen konden jullie een rustige recreatieve fietstochtje door het donker naar huis doen. Hopelijk hebben jullie er geen nachtrust voor gelaten.                  -----------------------------------


Copyright Nika Tersago

All Rights Reserved