JIM

 

Dag allerliefste leedjes

 

Op acht september was het eindelijk zo ver: startdag!!!! Jihoe! Hier kwamen jullie jullie allerleukste leidster te weten. Meer hierover kan je vinden in het verslag van de startdag!

Het weekend erna was het al pukema! Geen gewone zaterdag, maar toch leuk dat er enkele leden zijn langsgekomen op ons standje op pukema.

Op tweeëntwintig september konden we er dan eindelijk écht invliegen! Spannend! Want voor sommigen de eerste keer KSA van 17u tot 20u. Aangezien we met de startdag geen tijd meer hadden om de regels te overlopen, hebben we deze zaterdag een spel gespeeld rond regels en afspraken. We begonnen met de namen te overlopen en iedereen een leuke bijnaam te geven. Daarna speelde we enkele spelletjes die verband hielden met de afspraken. Na elk spel overliepen we kort de afspraak die bij het spel hoorde.

 

Het weekend daarna hadden we een leuk spel voorbereid, jammer genoeg waren we met te weinig om dat spel te spelen. Daarom hebben we leuke gezelschapsspelletjes gespeeld. Deze zaterdag aten we ook voor het eerst frietjes, omnomnom!!

 

Zes oktober kwamen we heel toevallig terecht op de boerderij van Schelfhout. Het was aan jullie om te bewijzen dat jullie ook perfect een boerin konden zijn door bijvoorbeeld een eetwedstrijd van rode bieten, boterhammen die (woeps) toevallig nat waren geworden,... uiers uit te melken met jullie monden. Nu weten we ook ineens hoe lekker karnemelk wel is, hé girls? Op de grote boerderij stond ook een gezellig spelletje twister en melkkanonnen. Dat laatste was ook voor ons heel grappig .Achteraf legden jullie een mooie eed af waarin jullie beloofden om jullie leuke leidstertjes te aanbidden. De lekker warme douche en frietjes maakten het een hele leuke zaterdag!

 

De week daarna waren we met genoeg om ons spel te spelen. Het was een stratego, waarin kleine spelletjes ervoor zorgden dat jullie een voorsprong kregen op het andere team. Helaas werd het iets te vroeg donker om goed naar de vlag te kunnen zoeken... Of waren ze gewoon te goed verstopt?

 

Twintig oktober speelden we een dorpsspel. Maar niet zomaar één ... Vier van jullie waren boeven en mochten vijf minuten voor de rest van jullie vertekken. Om de vijf minuten kreeg de rest de locatie door van de boeven. Het doel was om de boeven te vangen. Maar opgepast! Wanneer de leiding jullie te zien kreeg, kregen jullie een strafopdracht! Het was een heuse tocht en de boeven zijn er zelfs in geslaagd elkaar kwijt te raken .

 

De week daarop kregen jullie het bericht dat KSA die week van 17-21 uur was en jullie verkleed moesten komen. We hebben eerst heeeeeel lang gediscussieerd over een liedje over de kampavond en mochten daarna spaghetti eten (op de tafel smulsmul). Jammieeee! Daarna werden jullie naar het bos gebracht, waar jullie een fragmentje te zien kregen van een horrorfilm. (voor diegene die toen heel bewust de andere kant opkeken: het was best eng). Jullie moesten per groepje door het bos verderlopen waar enge mensen in verstopt zaten. Even voor de duidelijkheid: hoe stoer jullie achteraf ook waren, we hebben jullie weldegelijk horen gillen hoor.

 

De week nadien gooiden we onze dansbenen los en maakten we het dansje voor de kampavond. Het ging soms wat moeizaam, maar het dansje werd uiteindelijk zeer geslaagd. Jullie kunnen vast niet wachten om binnen te mogen optreden op de kampavond.

 

Groetjes van jullie allerliefste leidstertjes,

 

Lotte, Camille, Lieselot, Inke, Hanne en Charlotte

-----------------------------------

 

 

 

KADOEF JIM

Copyright Nika Tersago

All Rights Reserved