JIM

KADOEF JIM APRIL

Het eerste weekend van deze kadoef is het weekend van 30 maart. Op deze dag leerden we hoe we een echt festival moesten organiseren! Het begon met het kiezen van een echte festivaloutfit. Hier zaten toch wel enkele pareltjes tussen! Daarnaast werden er ook enkele supervette tik-toks gemaakt en handtekeningen verzameld. Onze poster werd ook verspreid doorheen de “winkelstraten” van Puurs.

 

Het weekend erna vertrokken wij op weekend, jeeeej. M had ons naar Mechelen geroepen omdat ze hulp nodig had. We moesten natuurlijk eerst onze skills verdienen door een hele grote monopolie.  Zo werden we allemaal kleine Jim Bondjes. Na een heerlijk nachtje slapen, begonnen we met het echte werk. 70 jaar geleden was er iemand vermoord, maar wij hadden zijn papieren nodig voor die in verkeerde handen vielen! Wij moesten achterhalen wie, hoe, waar en waarom. In de namiddag zaten Stalin en zijn volgers ons achterna! We moesten zo snel mogelijk naar de Sint-Rombouttoren om de papieren in veiligheid te stellen. Gelukkig waren we hen te snel af, al scheelde het niet veel! M moest de papieren onopgemerkt kunnen doorsluizen naar haar chef, dus organiseerden we een casinoavond. Nu alles veilig gesteld was, konden jullie ook weer naar huis toe… Jammer! We vonden het een suuuuperleuk weekend!

 

Het middelste weekend van de paasvakantie, een iedereen-op-vakantie-weekend. We speelden samen enkele leuke gezelschapsspelletjes. Hier kwam tot uiting wie er tegen haar verlies kan en wie absoluut niet ;). Het was een gezellige zaterdagavond die afgesloten werd met lekkere frietjes. Nomnom!

 

De volgende week streden Shenia en Stella om the one and only: Ken! Wie kreeg deze droomvent en kon dus zo met hem trouwen? We splitsten op in 2 teams: team Shenia en team Stella. Aan de hand van coole watergames (want het was een warme dag!) zorgden we ervoor dat de barbiepoppen steeds een stukje zakten. We moesten ervoor zorgen dat de pop van het andere team het eerst “verdronk”, zo konden we winnen. Het was een nek-aan-nekrace, maar team Shenia kon het hart van Ken veroveren. Ze leefden nog lang en gelukkig!

 

Oeps! 27 april zaten jullie opgesloten samen met de leiding! We konden eruit komen door naar een veiling te gaan en allemaal spulletjes te kopen die ons zouden helpen om te ontsnappen. Maar zonder geld kun je niet naar een veiling gaan natuurlijk. Heel veel grappige opdrachtjes later (steltenlopen, chubby bunny, puzzelen,…) hadden we genoeg geld om voorwerpen te kopen. Op de ontsnappingsweg kregen we allemaal dilemma’s die ons verder konden helpen, of onze voorsprong konden verminderen. We zijn blij dat we dit nog kunnen navertellen want dat betekent dat we zijn ontsnapt!!

 

De week hierna waren het Vijverbosfeesten. Enkele leden kwamen hier, net zoals de roodkapjes, naar de kindernamiddag. Echte KSA die hards! Volgend jaar kunnen jullie ook zeker komen volleyballen op zondag tegen andere jeugdbewegingen, supertof!

11 mei was het alweer de laatste keer ksa van dit jaar (ja, wij wenen ook stiekem L). Gelukkigs hadden we nog een grote verrassing voor jullie. We gingen naar de cinema!!! Na wat onenigheid kozen we toch overduidelijk voor de Pokémon film… Mopjes!! Wat hebben jullie toch grappige leidsters hé 😉. We toonden onze beste spion-skills bij het lasershooten. Team rood is overduidelijk gewonnen, maar we moeten toegeven, team blauw deed ongelooflijk hard haar best. We hadden na onze twee heftige sessies nood aan afkoeling, dus hebben we een heel lekker ijsje gegeten. De dag afsluiten deden we met de laatste keer frietjes op ksa.

 

We hebben ongelooflijk genoten van dit leuke jaar en wij kijken superhard uit naar het kamp!

XOXO  jullie leidsters

 

KADOEF JIM MAART

We zijn alweer een paar maand verder in het KSA-jaar en het is dus tijd om enkele herinneringen aan de afgelopen zaterdagen op te halen.

Begin november gaan we jaarlijks rond voor 11-11-11 en dat deden jullie ook dit jaar weer vol enthousiasme. Jullie worden heel erg bedankt! Er zijn weer veel centjes voor het goede doel met jullie meegegeven. Hierna konden jullie nog een laatste keer het dansje voor de kampavond oefenen. Nog een beetje de finishing touch en het dansje was klaar voor het grote publiek (lees: jullie ouders).

 

De week nadien was het dan kampavond waardoor het helaas geen KSA was. Dit maakten jullie helemaal goed door een topdansje neer te zetten. We zijn zo trots op jullie ;) Die dessertjes hebben jullie ook zeker gesmaakt!

 

24 november speelden we een levensechte Cluedo. Iemand van de leiding ging weg naar het buitenland voor een bepaalde tijd. Jullie probeerden te achterhalen wie wegging, welke bestemming de reis had en hoelang ze ons ging verlaten. Met de leidsters als pionnen, gingen jullie van bestemming tot bestemming en kwamen beetje bij beetje steeds dichter bij het antwoord. Uiteindelijk kwamen we te weten dat Camille naar Latijns-Amerika ging voor wel 6 maanden! We gaan haar allemaal enorm missen, maar op kamp zien we haar gelukkig terug!

 

De week nadien deden we een gezellig filmavondje. Twee uur lang wegzwijmelen bij ‘To all the boys I’ve loved before’, daar zeggen we geen nee tegen. Een beetje chips erbij en wat frietjes en de avond kan niet meer stuk.

 

Stad Puurs (toen nog geen Puurs-Sint-Amands) heeft weer een heuse schaatsbaan in huis gehaald dit jaar. Dit vraagt om een keuring door de JIMmers. We gingen dus schaatsen. Valpartijen bleven beperkt, knappe boykes werden gespot, met andere woorden de schaatsbaan was JIM approved.

 

Een week later trokken we het dorp weer in. In twee groepen moesten jullie van zoveel mogelijk dingen foto’s zien te trekken: om ter mooiste voordeur, een hond, … En dat zonder gespot te worden door jullie leidstertjes die jullie de hele tijd achtervolgden. Telkens wij een foto van jullie konden trekken, verloren jullie een punt.

 

Ook de JIM houdt wel van een feestje en omdat het bijna kerstdag was, hielden we een gezellig kerstfeestje. Door een speciale dobbelsteen konden we cadeautjes krijgen, wisselen en doorschuiven. We moesten daar natuurlijk ook wel wat geestige opdrachtjes volbrengen. Uiteindelijk (na heel veel geschuif) had iedereen een heel leuk cadeautje!

 

Camille was teruggekeerd uit het verre Spanje om ons toch nog eventjes te zien voor ze naar Argentinië vertrok, jeeej. Jullie kregen allemaal een nummer op het hoofd en 3 kaartjes met de nummers van andere JIMmers. Die moesten jullie proberen te “vermoorden” door een wasknijper, een poepslag en een kus te geven. Dit ging natuurlijk niet zomaar. Op de deuren en ramen hadden de leidsters papiertjes gehangen of jullie erdoor mochten of niet. Na een tijdje gesukkel, kwam het spel toch nog goed op gang en speelden we tot de frietjes waren aangekomen.

 

Tijdens die week was er ingebroken in het gebouw van KSA. We gaven jullie de opdracht om vallen te zetten voor de indringers. Samen met de SIM en KIM maakten jullie valse mensen voor aan het raam, heel veel ballonnen met water, een ingenieus systeem met koorden en vallende knikkers,… Die inbrekers zijn nooit teruggekeerd en dat is grotendeels aan jullie te danken!

 

Daarna was het helaas twee weken geen KSA, want wij moesten flink studeren voor onze examens. Hopelijk hebben jullie ons niet al te hard gemist.

 

26 januari stond leidster Lotte terug paraat. Samen met de SIM maakten we leuke pakketjes voor de leidsters van de SIM en JIM die nog moesten studeren. We bakten cupcakes, maakten fruitsalade en schreven tekstjes voor de leidsters. Daarna brachten jullie deze pakketjes samen naar de leidsters. Ze hebben er van genoten!

 

Op 2 februari speelden we een smoothiespel! Alleen… dat wisten jullie nog niet. We stuurden jullie op pad naar de winkel om 10 verschillende ingrediënten te gaan kopen. Enige instructies: 2 vloeibare dingen en voor de rest zo veelzijdig mogelijk. Jullie kwamen terug met onder andere kidibul, appelsap, cupcakes, snoepjes, druiven, chocolate chip cookies, dipsausjes, kaasjes en salamiblokjes. Toen kregen jullie te horen dat we al die ingrediënten gingen mengen, wat niet zό enthousiast onthaald werd. Wie een spel won, mocht een ingrediënt van de tafel kiezen. De motivatie was dus groot om de opdrachten zo goed mogelijk te doen. Uiteindelijk kregen we twee nogal verschillende smoothies. Over de ene waren de meningen verdeeld of deze al dan niet lekker was. De tweede werd unaniem vies gevonden.

 

De week nadien speelden we een soort ‘wedden dat’. Er waren potjes met verschillende soorten opdrachten, waar ieder telkens om de beurt een opdracht uit mocht trekken. Dan moest de rest van de groep kiezen hoeveel geld ze hierop inzetten. Was de opdracht gelukt, kregen ze het geld dubbel terug. Mislukt, dat is dan alles kwijt. MAAR als de tegenstanders dachten dit beter te kunnen, kregen zij ook een kans. Als dit hun lukte kregen zij hun inzet dubbel terug en de eerste groep verloor het dubbel gekregen deel. Wie er uiteindelijk gewonnen is, geen idee, maar het was een leuke zaterdag.

Daarna werd het een zaterdagje wenen. Geen KSA deze keer, want jullie leidstertjes waren op leidingsweekend om een geweldig kamp voor jullie in elkaar te steken. Wij kijken er alvast naar uit!

 

Op 23 februari gooiden we jullie in een auto met een onbekende bestemming. Jullie hadden meegekregen: een fles water, krijtjes en een lijst met opdrachten die jullie moesten vervullen voor jullie terug waren. Het was een spannende race, maar gelukkig hebben jullie onderweg nog wat mooie boykes kunnen fotograferen ;)

 

De week erna speelden we een quiz. In teams van 3 werd er gestreden. De verliezers moesten namelijk om frietjes gaan! Er waren verschillende rondes zoals een muziekronde, leidngsronde, enzovoort, ... De jimmers moesten op een bepaalde manier lopen naar het fluitje; hilariteit alom!

 

De week erachter haalden we onze creatiefste ons boven om onze hemdjes te versieren. Wat we geleerd hebben: Mano kan stikken, verven op je hemd doe je best als de rest al gedaan is, Lena kan absoluut niet naaien. De resultaten waren wel supermooi!

 

Bombastic was weer van de partij, dus jullie hadden helaas weer geen KSA. Terwijl jullie helemaal verloren thuis zaten, hebben de leidsters heel hard gewerkt die avond.

 

Na een week zonder KSA was het eindelijk weer tijd voor een leuke KSA-zaterdag! We bouwden kampen in 2 teams met een brandende kaars in elk team. Jullie zochten kwartetten. Die lagen verstopt in de speeltuin. Per kwartet kregen de leden een spuitje met water in. Het was de bedoeling om om ter eerst de kaars van het andere team te doven. Om de 10 minuten werd er gefloten, en wie niet binnen de 10 seconden bij ons was, moest een kaartje afgeven. Jullie konden ook kaartjes van elkaar afpakken door elkaar aan te tikken en blad steen schaar te spelen.


 

KADOEF JIM DECEMBER

Dag allerliefste leedjes


Op acht september was het eindelijk zo ver: startdag!!!! Jihoe! Hier kwamen jullie jullie allerleukste leidster te weten. Meer hierover kan je vinden in het verslag van de startdag!

Het weekend erna was het al pukema! Geen gewone zaterdag, maar toch leuk dat er enkele leden zijn langsgekomen op ons standje op pukema.

Op tweeëntwintig september konden we er dan eindelijk écht invliegen! Spannend! Want voor sommigen de eerste keer KSA van 17u tot 20u. Aangezien we met de startdag geen tijd meer hadden om de regels te overlopen, hebben we deze zaterdag een spel gespeeld rond regels en afspraken. We begonnen met de namen te overlopen en iedereen een leuke bijnaam te geven. Daarna speelde we enkele spelletjes die verband hielden met de afspraken. Na elk spel overliepen we kort de afspraak die bij het spel hoorde.


Het weekend daarna hadden we een leuk spel voorbereid, jammer genoeg waren we met te weinig om dat spel te spelen. Daarom hebben we leuke gezelschapsspelletjes gespeeld. Deze zaterdag aten we ook voor het eerst frietjes, omnomnom!!


Zes oktober kwamen we heel toevallig terecht op de boerderij van Schelfhout. Het was aan jullie om te bewijzen dat jullie ook perfect een boerin konden zijn door bijvoorbeeld een eetwedstrijd van rode bieten, boterhammen die (woeps) toevallig nat waren geworden,... uiers uit te melken met jullie monden. Nu weten we ook ineens hoe lekker karnemelk wel is, hé girls? Op de grote boerderij stond ook een gezellig spelletje twister en melkkanonnen. Dat laatste was ook voor ons heel grappig .Achteraf legden jullie een mooie eed af waarin jullie beloofden om jullie leuke leidstertjes te aanbidden. De lekker warme douche en frietjes maakten het een hele leuke zaterdag!


De week daarna waren we met genoeg om ons spel te spelen. Het was een stratego, waarin kleine spelletjes ervoor zorgden dat jullie een voorsprong kregen op het andere team. Helaas werd het iets te vroeg donker om goed naar de vlag te kunnen zoeken... Of waren ze gewoon te goed verstopt?


Twintig oktober speelden we een dorpsspel. Maar niet zomaar één ... Vier van jullie waren boeven en mochten vijf minuten voor de rest van jullie vertekken. Om de vijf minuten kreeg de rest de locatie door van de boeven. Het doel was om de boeven te vangen. Maar opgepast! Wanneer de leiding jullie te zien kreeg, kregen jullie een strafopdracht! Het was een heuse tocht en de boeven zijn er zelfs in geslaagd elkaar kwijt te raken .


De week daarop kregen jullie het bericht dat KSA die week van 17-21 uur was en jullie verkleed moesten komen. We hebben eerst heeeeeel lang gediscussieerd over een liedje over de kampavond en mochten daarna spaghetti eten (op de tafel smulsmul). Jammieeee! Daarna werden jullie naar het bos gebracht, waar jullie een fragmentje te zien kregen van een horrorfilm. (voor diegene die toen heel bewust de andere kant opkeken: het was best eng). Jullie moesten per groepje door het bos verderlopen waar enge mensen in verstopt zaten. Even voor de duidelijkheid: hoe stoer jullie achteraf ook waren, we hebben jullie weldegelijk horen gillen hoor.


De week nadien gooiden we onze dansbenen los en maakten we het dansje voor de kampavond. Het ging soms wat moeizaam, maar het dansje werd uiteindelijk zeer geslaagd. Jullie kunnen vast niet wachten om binnen te mogen optreden op de kampavond.


Groetjes van jullie allerliefste leidstertjes,


Lotte, Camille, Lieselot, Inke, Hanne en Charlotte

-----------------------------------
Copyright Nika Tersago

All Rights Reserved