5&6

KADOEF 5&6

 

 

Acht september ging het nieuwe VKSJ-jaar eindelijk weer van start. De 101 Dalmatiërs zaten met een groot probleem, Cruella De Vil had hun vlekken gestolen. Daarom hadden zij nu onze hulp nodig om de vlekken terug te krijgen. Samen met alle vriendjes van de 101 Dalmatiërs deden de Roodkapjes hun uiterste best om Cruella te verslaan en de vlekken terug te krijgen. Op ieder vlekje die ze verdienden stond een tip over hun nieuwe leidsters. Wanneer alle vlekjes terug waren en de Roodkapjes eindelijk wisten wie hun nieuwe leidsters waren, was het tijd voor een heerlijke pannenkoek!

 

Vijftien september was het Pukema en konden wij helaas geen leiding geven. Jullie konden ons wel komen bezoeken aan ons standje waar jullie zelf mooie armbandjes mochten maken.

 

Tweeëntwintig september stond er voor jullie een doolhof klaar. Natuurlijk mochten jullie hier niet zomaar in. We speelden in kleine groepjes een quiz over jullie leidsters. Per juist antwoord konden jullie seconden verdienen. Na iedere ronde van de quiz mocht er per groepje één persoon in het doolhof de weg zoeken, de duur van deze zoektocht werd bepaald door het aantal juiste antwoorden die gegeven werden. Op het einde van de quiz moest ieder groepje zo snel mogelijk door het doolhof kruipen.

 

Negenentwintig september was het tijd voor onze supermegageweldigtoffe doop.

Er was een ziekte uitgebroken en jullie moesten ontdekken wat de symptomen waren. Door verschillende opdrachten uit te voeren werden jullie steeds zieker en zieker en zo konden jullie de ziekte ontmantelen. Op het einde moest er natuurlijk nog de befaamde eed afgelegd worden, zo werden jullie na drie vuile maar vooral toffe uren gedoopt tot echte 5&6’ers.

 

Zes oktober trokken we door de straten van Puurs voor ons dorpsspel. In groepjes van zes kregen jullie een bingokaart met verschillende opdrachten op. Zo moesten jullie de goedkoopste deo in het Kruidvat gaan zoeken, de openingsuren van de bib te weten komen en nog zoveel meer… Wanneer jullie een volledige rij juist hadden konden jullie bij de centrale post een beloning gaan halen. De groep die als eerste alle opdrachten correct had uitgevoerd won dit dorpsspel. Jullie hebben ons in ieder geval bewezen dat ook de straten van Puurs geen geheimen meer hebben voor jullie.

 

Dertien oktober gebeurde er iets heel vreemd. Toen de meisjes van 5&6 op het Vijverbos aankwamen bleken al hun leidsters verdwenen te zijn. Er was maar slechts één aanwijzing en dat was een brief, hierop stond dat de leidsters ontvoerd waren en nu jullie hulp nodig hadden om terug vrij te komen. Tijdens de ontvoering waren de leidsters zo slim geweest om met pijltjes op de grond de weg aan te duiden die de meisjes moesten volgen om hen terg te vinden. Onderweg konden jullie aan de hand van een cluedo te weten komen dat de kookploeg ons ontvoerd had. Wanneer we weer allemaal samen waren, werden jullie door ons beloond met ijsjes want zonder jullie zaten wij nu misschien nog steeds opgesloten….

Twintig oktober speelden we een groot verkiezingsspel om het nieuwe hoofd van de miniraad te zoeken. We speelden een soort laddercompetitie, maar deze keer in de vorm van een piramide. Om hoger in de piramide te geraken moesten jullie iemand uit de rij boven jullie uitdagen. Dit gebeurde door kleine duelletjes tegen elkaar te spelen zoals: hanengevecht, om ter langst niet lachen, woorden op alfabetische volgorde leggen,….

De winnaar mocht de hoogste positie innemen. Zo werd het nieuwe hoofd van de miniraad gekozen.

 

Doordat de kampavond steeds dichterbij komt werd er op zevenentwintig oktober volop gedanst. We warmden onze spieren op door ons favoriete dansje te doen namelijk de Pinguïndans. Als iedereen het warm had werd er gezocht naar de liedjes waarop we zouden dansen en knutselden we het dansje in elkaar.

Na al het dansen was er nog tijd om even in de speeltuin te ontspannen. Wij kijken er alvast naar uit om op de kampavond het beste van onszelf te geven!

 

 

 

Vele groetjes van jullie leidsters.

 

 

-----------------------------------

 

 

 

Copyright Nika Tersago

All Rights Reserved