5&6

KADOEF 5&6 APRIL

Na drie weken oefenen op ons dansje was de kampavond eindelijk aangebroken. Op 17 november gaven jullie dan ook het allerbeste van jullie zelf en lieten jullie alle mama’s en papa’s zien hoe goed jullie je konden inleven in een liedje.

 

De week na de kampavond werden jullie in groepjes verdeeld en kregen jullie allemaal een GSM om vlogs te maken. Jullie moesten verschillende vlogs maken en fans verzamelen door selfies te nemen met zoveel mogelijk kindjes.  De resultaten waren fantastisch, de leidsters genieten nog elke dag van jullie filmpjes op hun gsm 😉 .

 

Op 1 december was de sint weer in het land en deed die weer zijn boek open over 5&6. Natuurlijk was het (bijna) allemaal positief en kregen jullie nog lekkere speculaas en koekjes.

 

De week nadien mochten jullie zelf bepalen wat jullie wilden spelen. Jullie werden verspreid over het veld, kregen papier en balpen en zo moesten jullie jullie favoriete spel in een pot steken. Die namiddag trokken we één voor één fantastische spelen uit de pot.

 

Op 15 december waren er maar twee leidsters door de examens, maar zij hadden een geweldige verrassing voor jullie in petto: KOEKJES BAKKEN. Maar voordat we daar aan konden beginnen, moest er eerst naar de winkel gegaan worden om alle ingrediënten te kopen. Jullie hebben deze week nog maar eens laten zien hoe creatief jullie zijn. Jullie bakten koekjes in de gekste vormen, die jullie daarna heerlijk naar binnen smulden.

 

22 december keken we samen naar Camp Rock, deelden we cadeautjes uit en aten we lekkere pannenkoeken. Wat een gezellig kerstfeestje!

 

De winterbar stond al bijna een maand in Puurs en alle groepen waren al gaan schaatsen behalve 5&6. Dat kon natuurlijk niet! We besloten die dag samen te gaan schaatsen en bewonderden al jullie schaatstalenten.

 

Op 5 januari gingen we met alle roodkapjes samen sterzingen. Daarna kregen jullie lekkere pannenkoeken en een warme chocomelk, jammie!

 

12 januari gingen we jullie kennis testen met een quiz, waaruit bleek dat we heel slimme 5&6’ers hebben. De laatste ronde was de muziekronde die uitdraaide in een kleine fuif.

 

Terwijl het 6e op 19 januari genoot van sneeuwklassen mocht het vijfde meespelen met 3&4. Ze moesten deelnemen aan de Olympische Winterspelen en wonnen met gemak alle gouden medailles.

 

Op 26 januari werden jullie weer in groepjes verdeeld. Voor het uitvoeren van elke opdracht kregen jullie een tip. Met die tip moesten jullie dan raden welk teamlid het beste zou zijn in die opdracht. Jullie kozen telkens weer de juiste groepsgenoot om een opdracht uit te voeren en verzamelden zo om ter meest punten. Onze lievelingsopdracht was zonder twijfel de ‘Chubby Bunny’.

 

2 februari deden we twee activiteiten! Als eerste hielden we een competitie waterpong, wanneer een groepje afviel mochten zij gezellig spelletjes gaan spelen in het lokaal ernaast. Na veel pipi doen, water drinken en bekertjes stapelen, konden we nog eens weerwolven.

 

Valentijn kan nooit ongemerkt voorbij gaan op KSA, daarom speelden we op 9 februari gemengde met de jongens. We wisten dat jullie dit absoluut niet wilden, maar toch zagen we enkel lachende (of zelfs verliefde) gezichtjes die namiddag… Binnenkort nog eens?

 

15 februari gaven wij geen leiding maar staken we het fantastische kamp in elkaar. Hopelijk gaan jullie allemaal mee, want het wordt een toppertje. ;)

 

23 februari speelden we het grote koersspel. Elk groepje kreeg een fiets toegewezen en moest 20 opdrachtjes uitvoeren. Het eerste groepje dat alle 20 opdrachtjes had uitgevoerd, was gewonnen. Maar zo makkelijk lieten we dit niet gebeuren! Het fietswiel moest steeds blijven draaien, viel dit stil dan moesten jullie een toertje lopen…

 

2 maart trokken we met 3&4 naar Boechout voor een leuke buitenspeeldag. Ondanks de koude en de regen lieten jullie toch zien dat wij echte roodkapjes van KSA Puurs waren!

 

‘ZWIJGEN’ was het meest gebruikte woord van 9 maart. De meisjes van 5&6 waren bij het leger gekomen en moesten toch wel eens gedrild worden. Jullie liepen wel duizend toertjes, pompten 25 keer en klommen 100 keer de berg op. En dit allemaal zonder te zeuren (of zijn we nu aan het liegen?)

 

16 maart was het de leukste zaterdag van het jaar! KINDERFUIF!!

De week nadien gingen we op weekend met Sjakie, Willie Wonka en de Oempa Loempa’s. het verslag van dit weekend kan je samen met de leuke foto’s op facebook lezen!

 

Veel liefs en tot volgende week!!KADOEF 5&6 DECEMBERAcht september ging het nieuwe VKSJ-jaar eindelijk weer van start. De 101 Dalmatiërs zaten met een groot probleem, Cruella De Vil had hun vlekken gestolen. Daarom hadden zij nu onze hulp nodig om de vlekken terug te krijgen. Samen met alle vriendjes van de 101 Dalmatiërs deden de Roodkapjes hun uiterste best om Cruella te verslaan en de vlekken terug te krijgen. Op ieder vlekje die ze verdienden stond een tip over hun nieuwe leidsters. Wanneer alle vlekjes terug waren en de Roodkapjes eindelijk wisten wie hun nieuwe leidsters waren, was het tijd voor een heerlijke pannenkoek!


Vijftien september was het Pukema en konden wij helaas geen leiding geven. Jullie konden ons wel komen bezoeken aan ons standje waar jullie zelf mooie armbandjes mochten maken.


Tweeëntwintig september stond er voor jullie een doolhof klaar. Natuurlijk mochten jullie hier niet zomaar in. We speelden in kleine groepjes een quiz over jullie leidsters. Per juist antwoord konden jullie seconden verdienen. Na iedere ronde van de quiz mocht er per groepje één persoon in het doolhof de weg zoeken, de duur van deze zoektocht werd bepaald door het aantal juiste antwoorden die gegeven werden. Op het einde van de quiz moest ieder groepje zo snel mogelijk door het doolhof kruipen.


Negenentwintig september was het tijd voor onze supermegageweldigtoffe doop.

Er was een ziekte uitgebroken en jullie moesten ontdekken wat de symptomen waren. Door verschillende opdrachten uit te voeren werden jullie steeds zieker en zieker en zo konden jullie de ziekte ontmantelen. Op het einde moest er natuurlijk nog de befaamde eed afgelegd worden, zo werden jullie na drie vuile maar vooral toffe uren gedoopt tot echte 5&6’ers.


Zes oktober trokken we door de straten van Puurs voor ons dorpsspel. In groepjes van zes kregen jullie een bingokaart met verschillende opdrachten op. Zo moesten jullie de goedkoopste deo in het Kruidvat gaan zoeken, de openingsuren van de bib te weten komen en nog zoveel meer… Wanneer jullie een volledige rij juist hadden konden jullie bij de centrale post een beloning gaan halen. De groep die als eerste alle opdrachten correct had uitgevoerd won dit dorpsspel. Jullie hebben ons in ieder geval bewezen dat ook de straten van Puurs geen geheimen meer hebben voor jullie.


Dertien oktober gebeurde er iets heel vreemd. Toen de meisjes van 5&6 op het Vijverbos aankwamen bleken al hun leidsters verdwenen te zijn. Er was maar slechts één aanwijzing en dat was een brief, hierop stond dat de leidsters ontvoerd waren en nu jullie hulp nodig hadden om terug vrij te komen. Tijdens de ontvoering waren de leidsters zo slim geweest om met pijltjes op de grond de weg aan te duiden die de meisjes moesten volgen om hen terg te vinden. Onderweg konden jullie aan de hand van een cluedo te weten komen dat de kookploeg ons ontvoerd had. Wanneer we weer allemaal samen waren, werden jullie door ons beloond met ijsjes want zonder jullie zaten wij nu misschien nog steeds opgesloten….

Twintig oktober speelden we een groot verkiezingsspel om het nieuwe hoofd van de miniraad te zoeken. We speelden een soort laddercompetitie, maar deze keer in de vorm van een piramide. Om hoger in de piramide te geraken moesten jullie iemand uit de rij boven jullie uitdagen. Dit gebeurde door kleine duelletjes tegen elkaar te spelen zoals: hanengevecht, om ter langst niet lachen, woorden op alfabetische volgorde leggen,….

De winnaar mocht de hoogste positie innemen. Zo werd het nieuwe hoofd van de miniraad gekozen.


Doordat de kampavond steeds dichterbij komt werd er op zevenentwintig oktober volop gedanst. We warmden onze spieren op door ons favoriete dansje te doen namelijk de Pinguïndans. Als iedereen het warm had werd er gezocht naar de liedjes waarop we zouden dansen en knutselden we het dansje in elkaar.

Na al het dansen was er nog tijd om even in de speeltuin te ontspannen. Wij kijken er alvast naar uit om op de kampavond het beste van onszelf te geven!Vele groetjes van jullie leidsters.


-----------------------------------
Copyright Nika Tersago

All Rights Reserved