3&4

KADOEF 3&4 APRIL

Hallo liefste meisjes van 3&4!!! We zijn jammer genoeg bijna aangekomen bij het einde van het jaar, maar geen zorgen want jullie kunnen al onze leuke activiteiten herlezen in de voorlaatste kadoef.

 

We beginnen onze kadoef op 30 maart. Op die dag gingen we voor een keertje “den boesh in”. We gingen naar Tekbroek en testten jullie survivalskills. Jullie maakten om ter best een kamp in het bos en probeerden incognito tot bij ons te geraken. De bedoeling was dat jullie Tekbroek per team zouden veroveren. Diegene die de meeste opdrachten wonnen, kregen een stukje erbij en zo konden jullie een groot territorium afbakenen. Vanaf nu zijn jullie echte survivors!

 

De zaterdag erna speelden we ‘Het Grote Ballonnen Spel’. Wij vulden verschillende ballonnen met bepaalde opdrachten. Zo waren er zowel leuke als minder leuke opdrachtjes (laten we eerlijk zijn, het waren strafopdrachten). Jullie kozen dus telkens een ballon dat jullie wilden doorprikken. Als hier bloem uitkwam, was dit een teken dat het een strafopdracht was. Ook waren er ballonnen gevuld met tips. Die leidden jullie naar het verstopplekje van telkens verschillende kaartjes voor uiteindelijk het spel af te sluiten met een mastermind!

 

13 april was anders dan andere zaterdagen, want jullie zaten allemaal voor een dag in het middelbaar! Jullie maakten kennis met het vak Nederlands, biologie, esthetica, Engels, aardrijkskunde en zoveel meer! Natuurlijk was het niet zo saai als echt achter de schoolbanken te moeten zitten. Jullie speelden opdrachten in het thema van een vak. Nu zijn jullie al goed klaargestoomd voor het middelbaar.

 

De week erna merkten we in het vierkant dat jullie met heel weinig waren. En om het spel te spelen dat we voorbereid hadden, moesten jullie jammer genoeg met meer zijn. Daarom besloten we om met iedereen een ijsje te gaan eten, aangezien het heel mooi weer was. Na deze lekkernij, vertrokken we terug richting het Vijverbos. Daar waren de jongens van de KSA klaar voor een waterballonnengevecht. We gingen de strijd aan en speelden verschillende waterspelletjes. Jullie mochten zelfs buikschuiven! Zo toonden jullie weer aan dat wij het sterke geslacht zijn en wonnen jullie van de jongens tijdens ‘nummertje’.

 

Een weekje later speelden we estafette. Jullie werden verdeeld in vier groepen en mochten een groepsnaam verzinnen. De strijd voor de overwinning kon losbarsten. Het was de bedoeling dat jullie om te beurt een opdracht kwamen uitvoeren bij de leidsters. De groep die de opdracht als eerste uitvoerde, kreeg een punt. Zo gemakkelijk wilden we het jullie echter niet maken. We hadden enkele fluitsignalen verzonnen: als we 1 keer floten, moesten jullie doorschuiven, 2 keer fluiten betekende dat jullie met jullie groep om ter eerst een burpee moesten doen (dat zag er heel grappig uit J) en als we drie keer op ons fluitje bliezen, moesten jullie een speciale opdracht uitvoeren. De meisjes van het vierde leerjaar werden de grote winnaressen van de estafette en dit vierden ze met een prachtig overwinningsdansje!! Maar wat we zeker van deze dag hebben onthouden, is dat jullie nog heel hard op jullie ‘haasje-over’ zullen moeten oefenen, dames J

In het eerste weekend van mei werd er geen leiding gegeven. Hier hadden we een goede reden voor, het was namelijk tijd voor de jaarlijkse vijverbosfeesten! Een heel weekend lang waren er toffe activiteiten voor jong en oud. Zaterdag waren jullie allemaal welkom op de kindernamiddag. Daar konden jullie samen met enkele stoere cowboys en indianen het wilde westen leren kennen. We hebben dan ook wat bekende kopjes gezien.

 

De week voor de slotactiviteit zijn we met de boys vertrokken richting Sint-Pietersburcht! Na een toffe wandeling, kwamen we aan in de befaamde speeltuin. Daar mochten jullie vrij spelen en dat deden jullie dan ook volop. Omdat het wel warm was, kregen jullie van de leidsters een ijsje of een drankje. Dit smaakte natuurlijk erg na al dat ravotten.

 

Jammer maar helaas volgde daarop de slotactiviteit. Met een goed humeur stonden we al vroeg klaar aan het station om de trein richting Muizen te nemen. We gingen namelijk naar Planckendael! Eens daar aangekomen, splitsen de 3 groepen en gingen we allemaal een eigen weg uit. We maakten er een heuse wereldreis van en gingen van Azië naar Afrika naar ‘Ocanië’ (volgens jullie) naar Amerika. Uiteindelijk mochten jullie ook allemaal nog eventjes in de winkel rondlopen, iets waar jullie erg naar uitkeken. Moe maar voldaan keerden we terug naar huis. Een mooier eind van het jaar hadden we niet kunnen wensen.

 

Dankuwel voor het super toffe leuke plezante jaar 3&4’tjes!!!!!!!! De leiding gaat jullie zo enorm missen!!!!!! Maar eerst nog KAMP!!!!


 

KADOEF 3&4 MAART

Liefste leden


Door het slechte weer viel ons spel letterlijk in het water. We wilden namelijk iets buiten doen, maar het stopte jammer genoeg niet met regenen. Daarom bood Nika haar huisje aan om een gezellige filmnamiddag te houden. Jullie kozen voor de film “Madagascar” en werden verwend met popcorn en marshmallows.

Deze zaterdag speelden we met z’n allen stratego! In de tweestrijd wonnen beide teams verschillende keren. We vulden de namiddag verder met ruige spelen en sloten af met dansen om te oefenen voor de kampavond.


We testten de kennis van onze 3&4’ers aan de hand van een quiz en kwamen tot de conclusie dat jullie echt wel veel wisten.


De Sint was ontvoerd! De dappere roodkapjes hielpen samen met de jongens de Sint te redden. Dankzij een leuk spelletje cluedo en veel gepuzzel konden jullie de Sint bevrijden en werd iedereen verwend met wat lekkers. Sommige werden zelfs naar voren geroepen en kregen een complimentje van de Sint over hoe braaf ze waren!

Team Alexis VS team Nika! Aan de hand van veel spelletjes zoals Dikke Berta, vleeshoop, baseball, ... werd een waardig duel gestreden met als uitkomst dat team Nika het sterkst was!

Deze zaterdag trokken we eropuit met de meisjes van 1&2 en amuseerden we ons op de schaatsbaan van de winterbar. Sommige waren echte talenten, terwijl het bij andere net iets moeilijker ging J! Het werd een leuke en sportieve namiddag!


Tijd voor een feestje! We vierden Kerstmis met een superleuk feest. Jullie konden kerstballen verdienen aan de hand van opdrachten om de kerstsfeer terug te brengen. Op het einde van de dag ging iedereen met een leuk pakje naar huis.


De week erna speelden we Rafa Rafa. Elk team mocht zijn eigen cultuur met zelfgekozen rituelen maken in een apart lokaal. Jullie moesten achterhalen wat de rituelen van het andere team waren. Dit deden jullie door om de beurt naar de kamer van de andere cultuur te gaan en te raden wat het was. Na wat tips en geluk werd alles stilaan duidelijk en leerden jullie elkaars cultuur volledig kennen!


Naar jaarlijkse gewoonte gingen we met z’n allen sterzingen! Jullie mooie zangtalenten zorgden ervoor dat we veel centjes hebben ingezameld voor de parochie. Na deze leuke dag smulden jullie nog van lekkere pannenkoeken. 


Om eens te testen hoe goed de zintuigen van onze 3&4-tjes werken speelden we het 5-zintuigen spel, waarbij er vijf voorwerpen in de mysterie box moesten geraden worden. Na enkele opdrachten per zintuig kreeg iedereen de kans te raden wat in de box zat.


Helemaal in de wintersfeer organiseerden we op 19 januari onze eigen olympische winterspelen in Puurs! Samen met 5&6 beoefenden we zoveel mogelijke olympische disciplines. We speelden wedstrijdjes baseball, voetbal, basketbal, touwtrekken, langlaufen en touwtrekken.


Wie is de sterkste 3&4’er? Door in te schatten en te wedden wie van je groep het beste was in bepaalde opdrachten konden er punten verdiend worden. Zowel fysieke opdrachten, als denkopdrachten en behendigheid kwamen aan bod. Uiteindelijk kwamen we erachter dat al onze 3&4’ers topleden zijn met ieder zijn eigen kwaliteiten!

We maakten er een gezellige gezelschapsspelletjes-namiddag van! Zo merkten we dat jullie je ook kunnen amuseren op een (iets) rustigere manier.


Om in de romantische sfeer van Valentijn te komen, speelden we de grote Valentijnsquiz!  Vier groepen streden tegen elkaar voor de titel “beste romanticussen”.


Deze week was jullie leiding jullie kamp aan het voorbereiden op leidingsweekend en was het jammer genoeg geen Roodkapjes voor jullie.


Het weekend van 23 februari was het weekend waar we allemaal naar uit hadden gekeken: WEEKEND!!!!!!!!!!!!! We vertrokken met z’n allen richting Lippelo op vrijdagavond. Daar aangekomen, hadden we onze bedden opgezet en kwamen we Minnie tegen, die ons om hulp vroeg omdat Mickey bijna jarig was en ze graag iets groots wou organiseren voor hem. Om wat in thema te komen, maakten we met z’n allen oortjes zoals Minnie en Mickey. Dan was het tijd om te gaan slapen.

De volgende ochtend, werden jullie getest op jullie kennis rond Disney. Aan de hand van een toffe quiz, moesten jullie strijden in groepen voor de titel van ‘beste Disney-kenners’. ‘s Middags aten we heerlijke SPAGHEUZZE, want jullie hadden krachten nodig voor het spel van de namiddag. We speelden namelijk één tegen allen, waarbij jullie zo snel mogelijk zoveel mogelijk taakjes voor het feestje in orde moesten brengen. Zo maakten jullie een lange slinger, uitnodigingen, dansjes, een gastenlijst, werden enkele meisjes geschminkt, … . Na het avondeten was het eindelijk zover! Mickey kwam binnen en we stonden allemaal verkleed klaar om hem te verrassen! Wat was hij blij om ons allemaal te zien! Na een toffe modeshow en zo’n duizend keer Skibidi te dansen, was het tijd om moe, maar tevreden in ons bedje te kruipen.

De volgende ochtend was het spijtig genoeg tijd om onze valiezen terug in te pakken en de lokalen op te ruimen. L

Bedankt voor het supertoffe weekend meisjes!!!!!!


Op deze dag gingen we op verplaatsing naar Boechout. KSA Nationaal organiseerde Triangel met als thema Terra Incognita. We speelden vele spelletjes met andere KSA’s en sprongen daarna op de leuke springkastelen. Sommige lieten zelfs een ‘tattoo’ op hun gezicht zetten. Ondanks het slechte weer maakten we er een toffe namiddag van. En vergeet niet: we luisteren niet naar de Vlinder en Bidoink is geen tof spel!

 

Tijd om Puurs-Sint-Amands te verkennen! Deze zaterdag speelden we het grote dorpsspel in het welgekende ‘Puurs city’. Jullie werden in groepen verdeeld en moesten verschillende opdrachten uitvoeren om jullie bingokaart vol te krijgen. Zo maakten jullie mooie krijttekeningen, maakten toffe reclame voor onze fuif Bombastic en zochten jullie naar de sluitingsdagen van het gemeentehuis (wat precies wat moeilijker was dan gedacht).

 

Toen we de volgende zaterdag verzamelden aan het JOC Wijland voor een groot feestje, kwamen er ineens piraten opdagen. Ze hadden een uitnodiging gekregen voor een feestje die zaterdag, maar één ding ontbrak: het adres. Aan de hand van een postenspel kregen jullie verschillende coördinaten die jullie konden wegschrappen op de grote kaart. Uiteindelijk hadden we het kruisje op de kaart gevonden en met de hulp van de ‘kaartleestalenten’ van de piraten, hebben we het feestje toch nog gevonden. Na veel gedans, een lekker drankje en zakje chips later, gingen we allemaal moe maar voldaan naar huis.

Last but not least speelden we op 23 maart ‘Het Grote Voorjaarsspel”. De meisjes werden in twee groepen verdeeld, en moesten zo tegen elkaar strijden in verschillende toffe spellen. Wanneer of team blauw of team rood het spel won, mocht dat team een bloemetje gaan zoeken rond het domein. Zo moesten jullie om ter meeste bloemen verzamelen.


Dit was dan weer de tweede kadoef! 

Dikke kussen en knuffels,

Laura, Maud, Amber, Nika en Alexis


-----------------------------------

 

KADOEF 3&4 DECEMBER

Dag liefste meisjes van 3&4!!


Op acht september was het weer zo ver: de start van een nieuw, knotsgek KSA-jaar. Wat keken wij daar hard naar uit. Op het Vijverbos kwamen jullie te weten dat Cruella de vlekken van de 101 dalmatiërs hadden gestolen. Dat maakte de hondjes zo droevig, dus besloten we hen te helpen. Samen staken we een stokje voor Cruella’s snode plannen en kregen de dalmatiërs hun vlekken terug. Dit werd uitbundig gevierd met een lekkere pannenkoek en een verfrissend drankje.


De week erna, op vijftien september, was het spijtig genoeg geen KSA. Wij zijn er toch zeker van dat velen onder jullie zich heel goed geamuseerd hebben op de Pukema. We hebben dan ook veel meisjes aan ons kraampje zien verschijnen.Op tweeëntwintig september was er een drama gebeurd in het huishouden van zes zussen. Hun grootvader Willy was namelijk vermoord. Ze waren alle zes diep bedroefd, maar er hing een raar luchtje aan deze zaak. De zussen waren allemaal verdachten voor de moord. We speelden daarom levende cluedo om de dader te vinden. Dankzij jullie konden we de echte dader te pakken krijgen. Laura had Willy tijdens de zondagsmis vermoord in de keuken met vergif omdat ze een erfenis wilde. Dat was een heel spannende ontknoping!


Een weekje later was het tijd voor de jaarlijkse doop. Al was het deze keer wel op een heel speciale manier. We bootsten een etentje na. Eerst speelden we een spelletje Bingo om de namiddag sfeervol in te zetten Daarna was het tijd voor het voorgerecht. Door stoelendans te spelen, werd er besloten wie wat voorgeschoteld kreeg. Natuurlijk mocht het hoofdgerecht niet ontbreken. We speelden hamburgertje en worst. Jullie werd zo vuil! Op het einde moesten jullie de eed nog afleggen om een echte 3&4’er te worden. Jullie leidsters zijn heel trots op jullie! ☺


Zes oktober speelden we één tegen allen. Jullie moesten een superdeluxemegalange lijst van opdrachtjes afwerken om de namiddag te laten slagen. Om de spanning erin te houden, speelden we tussendoor massaspelen zoals vlaggenroof, dikke Bertha, kiekeboe en jullie bouwden zelfs met heel de groep een gigantische piramide (na enkele pogingen mocht het resultaat er zeker zijn)


Wat was het warm op dertien oktober!! Om van deze nazomer te genieten, speelden we de hele namiddag waterspelletjes. Dat is nog niet vaak gebeurd in oktober en we genoten er dan ook met volle teugen van. Jullie waren niet te stoppen tijdens baseball, tienbal, waterpong, nummertje, tiktak boem en nog veel meer natte spelletjes.

Twintig oktober besloten we om samen met de jongens te spelen. Dat was een echte beproeving voor jullie! In het begin was er hier en daar wat gezeur, maar achteraf vonden jullie het allemaal heel leuk. Jullie werden vastgemaakt aan een jongen en moesten een hele namiddag met elkaar overeen zien te komen. Dat was soms makkelijker gezegd dan gedaan ;-). Maar jullie waren stoer genoeg om de jongens in bedwang te houden.


Ondertussen was het al zevenentwintig oktober. Dat kan maar één ding betekenen… De kampavond is in aantocht!!! Daarom knutselden we de dorsthandjes en kozen we de liedjes waarop we zullen dansen. Het zijn drie topnummertjes geworden. Dat gaat een heus spektakel worden op de kampavond!!


Wat gaat de tijd toch snel, op drie november stonden er drie goede heksen ons op te wachten op het vijverbos. Ze wisten ons te vertellen dat de twee slechte heksen jullie allemaal hadden betoverd zodat jullie voor altijd lelijk zouden zijn. Ze hadden dit gedaan omdat ze zelf niet de lelijkste wilden zijn. De goede heksen hadden een recept om jullie beter te maken, maar de slechte heksen hadden dit recept verscheurd en verstopt. Daarom gingen we op toch om alle stukken weer te verzamelen. En dat lukte heel goed! Ondanks het feit dat de slechte heksen soms voorbij kwamen om ons te saboteren. Toen we weer op het vijverbos aankwamen, verwarmden we ons met lekkere pompoensoep met spinnenballetjes. We dansten er ook nog op los want de kampavond komt steeds dichterbij!!


Dit was het voor de eerste kadoef! We kijken alvast uit naar de vele zaterdagen die nog zullen komen!

Dikke kussen en knuffels,

Laura, Maud, Amber, Nika en Alexis


-----------------------------------

Copyright Nika Tersago

All Rights Reserved