3&4

Dag liefste meisjes van 3&4!!

 

Op acht september was het weer zo ver: de start van een nieuw, knotsgek KSA-jaar. Wat keken wij daar hard naar uit. Op het Vijverbos kwamen jullie te weten dat Cruella de vlekken van de 101 dalmatiërs hadden gestolen. Dat maakte de hondjes zo droevig, dus besloten we hen te helpen. Samen staken we een stokje voor Cruella’s snode plannen en kregen de dalmatiërs hun vlekken terug. Dit werd uitbundig gevierd met een lekkere pannenkoek en een verfrissend drankje.

 

De week erna, op vijftien september, was het spijtig genoeg geen KSA. Wij zijn er toch zeker van dat velen onder jullie zich heel goed geamuseerd hebben op de Pukema. We hebben dan ook veel meisjes aan ons kraampje zien verschijnen.

 

 

Op tweeëntwintig september was er een drama gebeurd in het huishouden van zes zussen. Hun grootvader Willy was namelijk vermoord. Ze waren alle zes diep bedroefd, maar er hing een raar luchtje aan deze zaak. De zussen waren allemaal verdachten voor de moord. We speelden daarom levende cluedo om de dader te vinden. Dankzij jullie konden we de echte dader te pakken krijgen. Laura had Willy tijdens de zondagsmis vermoord in de keuken met vergif omdat ze een erfenis wilde. Dat was een heel spannende ontknoping!

 

Een weekje later was het tijd voor de jaarlijkse doop. Al was het deze keer wel op een heel speciale manier. We bootsten een etentje na. Eerst speelden we een spelletje Bingo om de namiddag sfeervol in te zetten Daarna was het tijd voor het voorgerecht. Door stoelendans te spelen, werd er besloten wie wat voorgeschoteld kreeg. Natuurlijk mocht het hoofdgerecht niet ontbreken. We speelden hamburgertje en worst. Jullie werd zo vuil! Op het einde moesten jullie de eed nog afleggen om een echte 3&4’er te worden. Jullie leidsters zijn heel trots op jullie! ☺

 

Zes oktober speelden we één tegen allen. Jullie moesten een superdeluxemegalange lijst van opdrachtjes afwerken om de namiddag te laten slagen. Om de spanning erin te houden, speelden we tussendoor massaspelen zoals vlaggenroof, dikke Bertha, kiekeboe en jullie bouwden zelfs met heel de groep een gigantische piramide (na enkele pogingen mocht het resultaat er zeker zijn)

 

Wat was het warm op dertien oktober!! Om van deze nazomer te genieten, speelden we de hele namiddag waterspelletjes. Dat is nog niet vaak gebeurd in oktober en we genoten er dan ook met volle teugen van. Jullie waren niet te stoppen tijdens baseball, tienbal, waterpong, nummertje, tiktak boem en nog veel meer natte spelletjes.

Twintig oktober besloten we om samen met de jongens te spelen. Dat was een echte beproeving voor jullie! In het begin was er hier en daar wat gezeur, maar achteraf vonden jullie het allemaal heel leuk. Jullie werden vastgemaakt aan een jongen en moesten een hele namiddag met elkaar overeen zien te komen. Dat was soms makkelijker gezegd dan gedaan ;-). Maar jullie waren stoer genoeg om de jongens in bedwang te houden.

 

Ondertussen was het al zevenentwintig oktober. Dat kan maar één ding betekenen… De kampavond is in aantocht!!! Daarom knutselden we de dorsthandjes en kozen we de liedjes waarop we zullen dansen. Het zijn drie topnummertjes geworden. Dat gaat een heus spektakel worden op de kampavond!!

 

Wat gaat de tijd toch snel, op drie november stonden er drie goede heksen ons op te wachten op het vijverbos. Ze wisten ons te vertellen dat de twee slechte heksen jullie allemaal hadden betoverd zodat jullie voor altijd lelijk zouden zijn. Ze hadden dit gedaan omdat ze zelf niet de lelijkste wilden zijn. De goede heksen hadden een recept om jullie beter te maken, maar de slechte heksen hadden dit recept verscheurd en verstopt. Daarom gingen we op toch om alle stukken weer te verzamelen. En dat lukte heel goed! Ondanks het feit dat de slechte heksen soms voorbij kwamen om ons te saboteren. Toen we weer op het vijverbos aankwamen, verwarmden we ons met lekkere pompoensoep met spinnenballetjes. We dansten er ook nog op los want de kampavond komt steeds dichterbij!!

 

Dit was het voor de eerste kadoef! We kijken alvast uit naar de vele zaterdagen die nog zullen komen!

Dikke kussen en knuffels,

Laura, Maud, Amber, Nika en Alexis

 

-----------------------------------

 

 

 

 

 

KADOEF 3&4

Copyright Nika Tersago

All Rights Reserved