1&2

KADOEF 1&2 APRIL

Op zaterdag 30 maart hadden de leden van 1&2 bezoek van de zonnetjes en de regendruppeltjes. Deze waren niet blij. Ze hadden namelijk ruzie over wie het weer nu mocht bepalen. Daarom werden de meisjes van 1&2 in twee teams verdeeld en streden ze tegen elkaar door verschillende spelletjes te spelen. Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat een beetje van beide de perfecte combinatie is!

 

Tijdens het weekend van 6 april namen de leidsters van 1&2 hun leden drie dagen mee op avontuur. Zo kwamen ze een circus tegen dat met een groot probleem zat: ze hadden niet genoeg leden om op tour te vertrekken, wat een ramp! Gelukkig waren de Roodkapjes bereid hen te helpen en werden ze opgeleid tot volwaardige acrobaten, clowns en goochelaars. Maar de volgende dag was er een drama in het circus: al het belangrijke materiaal van de circusmedewerkers was verdwenen! De dader moest zeker en vast iemand zijn van het circus, dus speelden we cluedo om uit te zoeken wie de dief was. Na veel opdrachtjes, kwamen we erachter dat de goochelaar de schuldige was. Hij was namelijk erg jaloers omdat hij het grootste applaus wilde krijgen, toch voelde hij zich heel schuldig. Om het goed te maken installeerde hij een cinema en keken we een leuke film om ons mooi weekend af te sluiten.


De week daarna speelden we het grote Paasspel! Verschillende kleuren van paaseitjes werden verspreid over het terrein. Om de eitjes van een kleur te mogen zoeken, moesten de meisjes van 1&2 opdrachtjes in een bepaalde categorie spelen bijvoorbeeld avontuur, kracht,… Aan het einde van de namiddag verzamelden jullie alle eitjes en mochten jullie deze ook opsmikkelen.

 

Zaterdag 20 april bleven we niet op het Vijverbos, maar besloten we op tocht te gaan naar Lottes Hoeve-ijs voor een heerlijk ijsje! Dit lekkere ijsje moesten de Roodkapjes uiteraard eerst verdienen door een reeks opdrachtjes te volbrengen onderweg. Smullen maar!

 

Toen de meisjes van 1&2 op zaterdag 27 april aankwamen op het Vijverbos was er iets ergs mysterieus aan de hand: hun leidsters hadden een brief ontvangen van Nachwacht. In deze brief stond dat de leden van Nachtwacht dringend de hulp van de Roodkapjes nodig hadden. Er waren namelijk monsterstjes ontsnapt die snel terug gevangen moesten worden. Natuurlijk was deze taak geschikt voor de stoere meisjes van 1&2. Door opdrachtjes te doen konden de monstertjes terug gevangen worden en was alles weer veilig, oef!

 

Tijdens het weekend van 4 mei organiseerden de KSA, Chiro en de KAJ samen een groot evenement: de Vijverbosfeesten! Hier kon u komen genieten van een leuke quiz, lekker eten en drinken en veel plezier. Ook voor de kleinsten werd er een kindernamiddag voorzien, waar ze werden meegenomen in het Wilde Westen. Zo konden ze een dromenvanger maken, de Indianendans leren, pijl-en-boog schieten en een tipi beklimmen.

 

Op zaterdag 11 mei gingen alle Roodkapjes samen met de jongens van KSA naar Sint Pietersburcht. Daar konden ze zich uitleven in de grote speeltuin en konden ze kiezen tussen een lekker drankje of een verfrissend ijsje.

 

Als slotactiviteit gingen we de week daarna naar Planckendael. Daar konden de meisjes genieten van het mooie weer en meer te weten komen over hun favoriete dieren.Vele knuffels van jullie leidsters!    ----------------------------------

 

KADOEF 1&2 MAART

Liefste 1&2’ertjes


De afgelopen maanden hebben we van elke zaterdag opnieuw een feest gemaakt! We deden verschillende leuke activiteiten. Die hebben we voor jullie (om jullie geheugen wat op te frissen) en natuurlijk ook voor jullie ouders nog eens verzameld in deze Kadoef. Veel leesplezier!

We beginnen onze lange lijst van leuke zaterdagen met de voorbereidingen voor de kampavond, want die stond weer voor de deur. Hier werden er filmpjes en foto’s getoond van het afgelopen zomerkamp. Automatisch denken we hierdoor ook terug aan jullie fantastische danspasjes (én zangkunsten)! Op deze avond konden jullie op het podium namelijk het beste van jullie zelf geven. Zowel K3, ABBA als Hard Rock Hallelujah passeerden de revue. Het eindresultaat was prachtig en jullie leidsters konden niet trotser zijn. Goed gedaan, dancing queens!

 

Ook rond het engste feest van het jaar speelden we een spel. Drie heksen kwamen langs en smeekten ons om hulp. Elk jaar op Halloween vieren ze feest door verschillende griezelwezens uit te nodigen, maar dit jaar werd hier een stokje voor gestoken. De ingrediënten voor de feestmaaltijd waren namelijk nergens meer te bespeuren. Jullie moesten spelletjes spelen om deze ingrediënten te verzamelen. Dit deden jullie met enorm veel enthousiasme! Hierdoor werden alle ingrediënten teruggevonden. Daarmee konden we lekkere mummiehapjes maken, njammie!

 

Deze zaterdag vonden jullie leidsters het tijd om even te relaxen. We keken een film! Na een lange discussie over welke film we zouden kijken 😉 , is het dan toch Alvin and the Chipmunks geworden. Een film is natuurlijk geen film zonder snacks. Daarom zorgden jullie liefste leidstertjes voor een hapje en een drankje, zodat jullie volledig konden ontspannen.

 

Op 17 november werd er geen leiding gegeven, maar konden jullie ons groot kamp komen herbeleven op onze kampavond.

 

De zaterdag erna was er een grote ruzie op het vijverbos! Nonkel Jos was gestorven en iedereen van de familie wilde zijn erfenis… De twee kleinkinderen, de twee bomma’s en de ouders streden voor het geld en kregen hierbij veel hulp van de 1&2’ertjes! Gelukkig besloten ze op het einde toch het geld te delen.

 

Op 1 december hadden de Sint en zijn pieten even tijd om langs het vijverbos te komen! Sommige van jullie moesten eens op de schoot van de Sint komen… maar oh wat hebben wij brave leedjes! De Sint had niet één slecht woord over jullie te zeggen, want ook dit jaar waren er geen stoute kindjes. Tot volgend jaar Sint en Pieten!

 

Een weekje later moesten jullie elkaar uitdagen en spelletjes tegen elkaar spelen. Doordat jullie allemaal een nummertje kregen, wisten jullie wie jullie mochten uitdagen. Dit klinkt misschien moeilijk, maar onze kleinsten vonden dat helemaal niet!

 

15 december besloten we om samen met 3&4 te gaan schaatsen in onze winterbar! We hielden er hier en daar wel wat blauwe plekken aan over, maar alles liep op schaatsen 😉.

 

Zaterdag 22 december speelden de meisjes het grote pakjesspel, want het was natuurlijk bijna Kerstmis! Er werd een groot pak doorgegeven en door steeds een laagje van het pakje te scheuren, werd er een nieuw opdrachtje zichtbaar, dat uitgevoerd moest worden. Omdat de leden het zo goed hadden gedaan, werden ze beloond met snoepjes!

We kregen bezoek op het vijverbos. Het waren twee heksjes van de heksenschool hier in de buurt. Ze vertelden ons dat ze het niet zo leuk vonden dat ze maar met twee waren op hun volledige school. Gelukkig wilden jullie ook wel eens een dagje op een heksenschool zitten! Jullie leerden vliegen op een bezem, toveren, de beste spreuken en een heks tekenen. Op het einde van de dag, kregen jullie allemaal een mooi heksendiploma! Wij zijn trots hoor!

 

Naar jaarlijkse gewoonte gingen we zaterdag 5 januari met zen allen sterzingen! We lieten onze mooie stem horen en verdienden zo centjes voor de derdewereldlanden. Bedankt lieve meisjes om zo mooi te zingen, ze zullen jullie dankbaar zijn!

 

Op zaterdag 12 januari werden de meisjes van 1&2 voor 1 dagje stoere militairen! Ze moesten een kamp bouwen, zich camoufleren en een goede tactiek per team bedenken om te winnen bij Stratego!

Op 19 januari verscheen er een droevige piraat op ons mooie vijverbos. Ze mocht niet mee gaan varen op zee met haar broer en papa omdat ze ‘niet stoer genoeg’ was. We moesten natuurlijk bewijzen dat ook meisjes, en zeker roodkapjes, wel stoer zijn! Zo kregen jullie een echt litteken op jullie gezicht en deden jullie allemaal stoere spelletjes om te bewijzen dat meisjes even stoer (of misschien zelfs stoerder) zijn als jongens.

 

De zaterdag erna moesten jullie ons bewijzen dat jullie snel waren. Dit deden we door verschillende spelletjes binnen de minuut te spelen. En ja hoor wat een snelle en toffe leedjes hebben wij zeg!

 

Deze zaterdag speelden we samen met de jongens van KSA. Cupido kwam langs bij ons, want hij was al zijn liefde kwijt. Wat was hij droevig.  Aangezien Valentijn volgende week plaatsvond, was dit een grote ramp!!! Cupido kon geen mensen meer verliefd laten worden op elkaar. Gelukkig konden wij hem helpen! Door verschillende spelletjes samen met de jongens te spelen, kreeg hij terug heel veel liefde in zich en werd hij heel gelukkig.

 

Dikketruiendag stond voor de deur. Maar er was één groot probleem: de leidsters hun dikke, warme truien zaten allemaal in de was. Wat moesten we nu dragen? Gelukkig waren jullie er om ons te helpen! We maakten een leuke wandeling doorheen Puurs. Elke keer wanneer we een opdracht volbracht hadden, kwam er een gewassen trui uit onze wasmachine. Tegen het einde van de wandeling hadden we zó veel truien verzameld dat we er zelfs te veel hadden! Goed gedaan, meisjes!! De leidsters hebben zeker en vast geen koud gehad op dikketruiendag!

 

Deze zaterdag werd er geen leiding gegeven omdat we op leidingsweekend waren. Dit weekend hebben we gebruikt om nog talrijke andere spelletjes voor jullie in elkaar te steken!

 

Deze zaterdag kregen jullie bezoek van iemand die jullie nog nooit hadden gezien. Hij zag er zeer sportief uit, maar ook volledig in de war. Jullie vroegen jullie af wat deze man in hemelsnaam op het Vijverbos kwam doen. Hij vertelde ons dat hij volgend jaar enorm graag wou deelnemen aan de Olympische Spelen in Tokio, maar dit zou waarschijnlijk niet lukken aangezien de olympische vlam volledig was uitgedoofd. Zonder de vlam konden de spelen natuurlijk niet plaatsvinden, dus was het aan jullie de atleet te helpen. We speelden allerlei sportieve spelletjes zoals baseball, tienbal, krachttraining… (zelfs limbo kwam aan bod) om zo de vlam beetje per beetje weer te doen branden. Uiteindelijk zijn jullie hierin geslaagd en kon de atleet met een gerust hart vertrekken richting de spelen. Hij was jullie super dankbaar!

 

Op zaterdag 2 maart was er een clubje oma’s op bezoek, maar ze waren niet zo gelukkig. Iemand had al hun koekjes gestolen en nu konden ze geen theekransje meer houden. Wat een ramp! Gelukkig waren de Roodkapjes bereid om hen te helpen en maakten ze samen heerlijke koekjes.

 

Op 9 maart werden de rollen omgekeerd en werden de leden van 1&2 voor één keer een beetje leidsters. Zij mochten met een specifieke letter zelf een spelletje kiezen dat ze graag wilden spelen. Er was maar één regel: het spelletje moest met die bepaalde letter beginnen.

 

Zaterdag 16 maart kregen we heel speciaal bezoek over de vloer: piraten! Zij wisten ons te vertellen dat er ergens een groot feest georganiseerd werd, maar er was een probleem: ze wisten niet waar. Natuurlijk waren de Roodkapjes bereid om hen te helpen, want feesten doen wij ook graag! Aan de hand van opdrachtjes werd de plaats van het feest ontcijferd en konden we genieten van leuke muziek, een hapje, een drankje en heel veel dansplezier!

 

Deze zaterdag trokken de leden van 1&2 naar het landschapspark om daar een grote vlaggenroof te spelen. De leidsters gaven wel een kleine twist aan het spel: als de meisjes elkaar tikten, mocht dit met een hand vol verf. Zo kreeg iedereen al snel een leuk kleurtje!Vele knuffels van jullie leidsters!    ----------------------------------

KADOEF 1&2 DECEMBER

Hallo lieve leedjes!

Het supertoffe KSA-jaar stond op acht september alweer klaar voor jullie! De dalmatiërs waren namelijk hun vlekjes kwijt, omdat Cruella dit zo mooier vond, maar wat is een dalmatiër nu zonder zijn vlekken? Gelukkig hielpen jullie de hondjes hun vlekken terug te verdienen. Op deze dag kwamen jullie ook te weten wie jullie fantastische leidsters zouden worden voor het komende jaar. Emma, Frone, Chelsea, Anouk en Femke zullen er dit jaar voor jullie een spektakel van maken!


Op vijftien september was het spijtig genoeg geen KSA. Jullie konden toen genieten van het lekkers en leuks op Pukema! Ook kwamen vele van jullie eens knutselen of grabbelen op ons standje!


Tweeëntwintig september konden jullie eindelijk jullie leidsters goed leren kennen. Wij beschreven onszelf in enkele woorden en plakten deze op kaartjes. Jullie moesten deze kaartjes gaan zoeken. Hieraan hing dan een spelletje vast! Zo kwamen jullie bijvoorbeeld te weten dat leidster Anouk een echte dierenvriend is en Emma een echte moppentapper.

Nu jullie de leiding vanbinnen en vanbuiten kenden, was het tijd om elkaar en jezelf beter te leren kennen. En hoe gaat dat beter dan door jullie één voor één te laten uitstralen in jullie beste talent. We organiseerden een heuse misverkiezing! Jullie moesten opdrachten uitvoeren om erachter te komen wat jullie grootste talent was. In sommige opdrachten was de ene al wat beter dan de andere, en zo vonden jullie welke miss jullie waren. Wij kunnen met veel trots zeggen dat 1&2 vol talent zit!


De volgende week, zes oktober, werden jullie eindelijk echte stoere roodkapjes! We speelden met gekleurd poeder dat jullie op elkaar mochten gooien en ook van verf waren jullie niet vies. Natuurlijk moest de klassieker, eet een appel met choco aan een touwtje, er ook bij zitten! Op het einde van de dag waren jullie helemaal vuil, wat waren we trots op jullie!


Nu jullie echte roodkapjes waren geworden, testten we jullie algemene kennis eens met een grote openluchtquiz. Jullie wisten tot onze grootste verbazing dat Koning Filip de koning van België is en dat niemand van jullie leiding al een kindje heeft ;-) Maar jullie gaan toch lang mogen zoeken om de Toren van Pisa in de winkel te vinden hoor… Voor onze test waren jullie zeker en vast met glans geslaagd!


Op twintig oktober lieten we jullie hersentjes even rusten, maar jullie lichaampjes werken! Met een één tegen allen moesten jullie allemaal opdrachtjes uitvoeren. Pas als alle opdrachten klaar waren, was het spel gelukt. Gelukkig zijn jullie een sterk team en lukte dit zonder problemen!

Zaterdag zevenëntwintig oktober werden jullie dansbenen voor het eerst getest! We bereidden namelijk het dansje voor de kampavond voor. Samen met de leidsters kozen jullie enkele liedjes waarop jullie volledig zullen kunnen losgaan! De leidsters kijken alvast enorm uit naar dit prachtige dansje! ☺


Vele knuffels van jullie leidsters!    ----------------------------------

Copyright Nika Tersago

All Rights Reserved